| I |

08:05 Στην αγορά πετρελαίου από τη Λιβύη προχώρησαν Shell και BP”.

Στην αγορά πετρελαίου από τη Λιβύη προχώρησαν Shell και BP

 

Η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους σε περίπου 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ως μέρος ενός συμφώνου παραγωγών που καθοδηγείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου για τη μείωση της υπερπροσφοράς
Η Royal Dutch Shell Plc και η BP Plc συμφώνησαν σε ετήσιες διαπραγματεύσεις για την αγορά αργού της Λιβύης, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ανάκαμψη της παραγωγής της Βόρειας Αφρικής και η βελτίωση της ασφάλειας προσελκύουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου παγκοσμίως.
Η συμφωνία της Shell με την National Oil Corp της Λιβύης ήταν η πρώτη του είδους από το 2013 και η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης θα φορτώσει το πρώτο φορτίο βάσει της σύμβασης μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Μάλιστα, η BP η οποία δεν είχε διαπραγματευτική συμφωνία το 2017, κατέληξε επίσης σε συμφωνία για το τρέχον έτος.
Ενώ η επιστροφή της Shell και της BP στον κατάλογο πελατών της θα ήταν καλή είδηση για τη Λιβύη, η παραγωγή της χώρας παραμένει πολύ χαμηλότερη από εκείνη που διέμενε στο καθεστώς του δικτάτορα Moammar Qaddafi. Η τόνωση της παραγωγής θα είναι επίσης δύσκολη, διότι η Λιβύη δεσμεύτηκε στον ΟΠΕΚ να περιορίσει τις προμήθειες για τη μείωση του παγκόσμιου πλεονάσματος.

Η Shell πρόκειται να αρχίσει να φορτώνει 600.000 βαρέλια αργού από το λιμάνι Zueitina το Σάββατο. Ένας εκπρόσωπος της Shell δεν μπόρεσε αμέσως να σχολιάσει, ενώ ο εκπρόσωπος της BP David Nicholas αρνήθηκε να το πράξει.
Η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους σε περίπου 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ως μέρος ενός συμφώνου παραγωγών που καθοδηγείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου για τη μείωση της υπερπροσφοράς.
Η παραγωγή της Λιβύης ήταν κατά μέσο όρο 828.000 βαρέλια ημερησίως το 2017, ο υψηλότερος ετήσιος μέσος όρος από το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!