Skip to main content
| I |

08:05 Στην αγορά πετρελαίου από τη Λιβύη προχώρησαν Shell και BP”.

Στην αγορά πετρελαίου από τη Λιβύη προχώρησαν Shell και BP

 

Η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους σε περίπου 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ως μέρος ενός συμφώνου παραγωγών που καθοδηγείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου για τη μείωση της υπερπροσφοράς
Η Royal Dutch Shell Plc και η BP Plc συμφώνησαν σε ετήσιες διαπραγματεύσεις για την αγορά αργού της Λιβύης, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ανάκαμψη της παραγωγής της Βόρειας Αφρικής και η βελτίωση της ασφάλειας προσελκύουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου παγκοσμίως.
Η συμφωνία της Shell με την National Oil Corp της Λιβύης ήταν η πρώτη του είδους από το 2013 και η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης θα φορτώσει το πρώτο φορτίο βάσει της σύμβασης μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Μάλιστα, η BP η οποία δεν είχε διαπραγματευτική συμφωνία το 2017, κατέληξε επίσης σε συμφωνία για το τρέχον έτος.
Ενώ η επιστροφή της Shell και της BP στον κατάλογο πελατών της θα ήταν καλή είδηση για τη Λιβύη, η παραγωγή της χώρας παραμένει πολύ χαμηλότερη από εκείνη που διέμενε στο καθεστώς του δικτάτορα Moammar Qaddafi. Η τόνωση της παραγωγής θα είναι επίσης δύσκολη, διότι η Λιβύη δεσμεύτηκε στον ΟΠΕΚ να περιορίσει τις προμήθειες για τη μείωση του παγκόσμιου πλεονάσματος.

Η Shell πρόκειται να αρχίσει να φορτώνει 600.000 βαρέλια αργού από το λιμάνι Zueitina το Σάββατο. Ένας εκπρόσωπος της Shell δεν μπόρεσε αμέσως να σχολιάσει, ενώ ο εκπρόσωπος της BP David Nicholas αρνήθηκε να το πράξει.
Η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους σε περίπου 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ως μέρος ενός συμφώνου παραγωγών που καθοδηγείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου για τη μείωση της υπερπροσφοράς.
Η παραγωγή της Λιβύης ήταν κατά μέσο όρο 828.000 βαρέλια ημερησίως το 2017, ο υψηλότερος ετήσιος μέσος όρος από το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!