Skip to main content
| I |

“Επιστρέφει η ΕΚΟ στην αγορά της Γεωργίας μέσω συνεργασίας με τη Wissol”.

Η WissolPetroleumGeorgia, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής καυσίμων στη Γεωργία, συμφώνησε με τα ΕΛΠΕ τη δημιουργία ενός μεγάλου και κεντρικού πρατηρίου με τη “σημαία” της ΕΚΟ στην Τυφλίδα.

 

Η Wissol Petroleum Georgia, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής καυσίμων στη Γεωργία, συμφώνησε με τα ΕΛΠΕ τη δημιουργία ενός μεγάλου και κεντρικού πρατηρίου με τη “σημαία” της ΕΚΟ στην Τυφλίδα.

Η συμφωνία οδηγεί στην επιστροφή της ελληνικής εταιρείας στη Γεωργία, όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά το 1996, όταν τα ΕΛΠΕ έγιναν ένας από τους πρώτους ξένους επενδυτές στη χώρα και κατέκτησαν μερίδιο 5% στην τοπική αγορά με 16 πρατήρια.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία, Δημήτρης Καράμπαλης, «η επιστροφή της ΕΚΟ στη Γεωργία είναι το πρώτο βήμα στη συνεργασία με τη Wissol. Η Wissol επιλέχτηκε ως η μεγαλύτερη αλυσίδα στη Γεωργία και καλός τοπικός συνεργάτης. Η δραστηριότητα της Wissol δεν είναι ορατή μονάχα στον κλάδο των καυσίμων, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Σήμερα, βλέπουμε ένα νέο πρατήριο ΕΚΟ».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Ρ. Καραχάνας, είπε ότι «είμαστε η πιο ανεπτυγμένη ομάδα στη ΝΑ Ευρώπη. Με την ΕΚΟ προσφέρουμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και τώρα βρισκόμαστε και πάλι στη Γεωργιανή αγορά».

«Αν και η ΕΚΟ δεν δραστηριοποιήθηκε στη Γεωργία επί σειρά ετών, με βάση έρευνα αγοράς θεωρείται ότι διαθέτει εξαιρετική ποιότητα», δήλωσε ο Σόσο Πχακάντζε, πρόεδρος της Wissol.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η πιλοτική δημιουργία του καταστήματος στην Τυφλίδα εντάσσεται στη συνολική στρατηγική των ΕΛΠΕ για διερεύνηση των δυνατοτήτων επέκτασης των δικτύων εμπορίας καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!