Skip to main content
| I |

“Χωρίς πρόστιμο για τη θυγατρική των ΕΛΠΕ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της βουλγαρικής Επιτροπής Ανταγωνισμού”.

Η έρευνα αφορούσε στην παραβίαση των όρων του υγιούς ανταγωνισμού από έξι εταιρίες εμπορίας υγρών καυσίμων, μία εκ των οποίων ήταν και  η ΕΚΟ Bulgaria.

 

Η έρευνα αφορούσε στην παραβίαση των όρων του υγιούς ανταγωνισμού από έξι εταιρίες εμπορίας υγρών καυσίμων, μία εκ των οποίων ήταν και  η ΕΚΟ Bulgaria
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας έκλεισε το φάκελο έρευνας για παραβίαση των όρων του υγιούς ανταγωνισμού, που είχε ανοίξει τον Οκτώβριο του 2016, σε βάρος έξι εταιριών εμπορίας καυσίμων που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων ΕΚΟ Bulgaria. 
Ο φάκελος της Βουλγαρικής Επιτροπής Ανταγωνισμού έκλεισε χωρίς την επιβολή προστίμων ή άλλων ποινών στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες καλούνται μόνο να προβούν στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων που θα εμποδίζουν τη μεταξύ τους ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να στρεβλώσουν τον ανταγωνισμό.
Η απόφαση της Βουλγαρικής Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της ουσίας αποδέχεται τις προσφυγές των εμπλεκόμενων εταιριών που είναι η Lukoil Bulgaria (ρωσικών συμφερόντων), η EΚΟ Bulgaria (ελληνικών συμφερόντων), η Shell Bulgaria (ολλανδοβρετανικών συμφερόντων), η OMV Bulgaria (αυστριακών συμφερόντων), η  Nis Petrol (ρωσικών συμφερόντων) και η Petrol.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι έξι εταιρίες και ο Σύνδεσμός τους υπέβαλαν γραπτές αντιρρήσεις κατά του πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τις οποίες και ουσιαστικά απεδέχθη η Επιτροπή με την τελική απόφασή της. 
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά πρωτοβουλία ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο του λιανεμπορίου υγρών καυσίμων, η οποία λήγει χωρίς την επιβολή συγκεκριμένων ποινών ή προστίμων εις βάρος των ελεγχόμενων εταιρειών. 
Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πάντως έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, με το επιχείρημα ότι, για ακόμη μια φορά, έλεγχος στον τομέα των υγρών καυσίμων, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και συγκεντρώνοντας ευρεία δημοσιότητα, κλείνει άδοξα, χωρίς πάλι να στοιχειοθετηθούν οι σοβαρές κατηγορίες εις βάρος των ως άνω εταιριών. 

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!