Skip to main content
| I |

«Επιτροπή Ανταγωνισμού – Στο μικροσκόπιο πετρελαϊκές που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία».

Eρευνες σε πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας, για το ενδεχόμενο σχηματισμού καρτέλ για τον καθορισμό της τιμής του ντίζελ και της βενζίνης.

 

Eρευνες σε πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας, για το ενδεχόμενο σχηματισμού καρτέλ για τον καθορισμό της τιμής του ντίζελ και της βενζίνης,

Χθες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρώυτερ, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εισέβαλαν στα γραφεία της τοπικών εταιριών της ρωσικής Lukoil και της ρουμανικής Rompetrol στη Σόφια

Οι έρευνες στα ΕΛΠΕ- Βουλγαρίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο μαζί με άλλες έξι εταιρίες καυσίμων και συγκεκριμένα στις τοπικές εταιρίες της Lukoil, της Rompetrol, της Royal Dutch Shell, της αυστριακής ΟΜV., της Νis Petrol, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη GazpromΝeft και της Bulgarian Petrol.

H Eπιτροπή Ανταγωνισμού έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα στα διυλιστήρια της Lukoil στο Μπουργκάς για ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σε σχέση με την πώληση καυσίμων στην εγχώρια αγορά.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά τις διαμαρτυρίες των Βούλγαρων για τις υψηλές τιμές των καυσίμων παρά την κατάρρευση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε προσωπικά από την Αρχή Ανταγωνισμού να διερευνήσει το θέμα.

Είχε προηγηθεί  λεπτομερής μελέτη για τον τομέα καυσίμων της Βουλγαρίας μεταξύ 2013-2015, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τιμές λιανικής των επτά εταιριών ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και αργούσαν πολύ να ενσωματώσουν την πτώση των τιμών χονδρικής και παραγωγής.

Μ.Π.

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!