Skip to main content
| I |

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στα εγκαίνια της 39ης Γούνας


Untitled-3
Ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ & Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου παρευρέθη στα εγκαίνια της 39
ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστοριά την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014.

photo 2(3)Ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον Γ. Γραμματέα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για την  πρόσκλησή τους , μεταφέροντας τις ειλικρινείς ευχές του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και της Γενικής Συνομοσπονδίας.  Αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου γουνοποιών, στην προσπάθεια που κάνει η ΓΣΕΒΕΕ, στα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕ για λουκέτο 200.000 επιχειρήσεων, για 700.000 άνεργους-πρώην εργαζόμενους στους κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ, ενώ μεσοσταθμικά έχει μειωθεί κατά 35% ο κύκλος εργασιών κι είναι παρήγορο ότι μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο υπάρχουν παραγωγικοί κλάδοι , όπως των γουνοποιών, που καταφέρνουν να αναπτύσσονται και να εκσυγχρονίζονται. Ο κλάδος της γουνοποιίας  αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα , που πέρασε από την άνθιση στην ύφεση και τώρα ξανά σε φάση ανόδου. Η φυσική εξωστρέφεια του συγκεκριμένου κλάδου, που εδράζεται στην μακραίωνη παράδοση και ιστορία του, αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα, το οποίο δεν θα πρέπει να αγνοείται.  Ως  εκ τούτου είναι ανάγκη το Κράτος μέσα από την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την ενεργοποίηση και συστηματοποίηση της οικονομικής διπλωματίας να ενισχύσει και να προστατεύσει τις επιχειρήσεις αυτές  οι οποίες εκτός των άλλων συνεισφέρουν και στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου. Η ΓΣΕΒΕΕ μέσα στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών με απώτερο στόχο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
DSC05590Βεβαίωσε δε,  ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα σταθεί αρωγός  του κλάδου τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του, όσο και στην υποστήριξη συγκεκριμένων αιτημάτων που αφορούν  τη γουνοποιεία, τα χρηματοοικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Εν κατακλείδι ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ευχαρίστησε για την φιλοξενία και ευχήθηκεη 39η έκθεση γούνας να αποτελέσει οδηγό για την περιφερειακή αναβάθμιση της χώρας και παράδειγμα ανάπτυξης για πολλούς άλλους κλάδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!