Skip to main content
| I |

Ζητείται συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

deltio-typou-popek-epiboli-plafonΆκαρπη απέβη και η συνάντηση του συντονιστικού του κλάδου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους συναδέλφους να μην αγοράζουν και να μην διαθέτουν στην κατανάλωση πετρέλαιο θέρμανσης.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να μην αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και απέρριψε τις προτάσεις του κλάδου που διασφαλίζουν τα έσοδα του Δημοσίου χωρίς να επιβαρύνουν τον καταναλωτή, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής ζήτησαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Χ. Μαυράκης προειδοποίησε για τις επιπτώσεις στους καταναλωτές και τους πρατηριούχους από την αύξηση της τιμής ενώ τόνισε ότι η εκτόξευση του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει τους πολίτες να ξεριζώνουν πολυετείς καλλιέργειες (ελαιόδεντρα, αμπέλια) και να κόβουν ξύλα από τα δάση για να ζεσταθούν.

Σε κοινή ανακοίνωση των φορέων της αγοράς που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαμε, οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων, με τον υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της μη αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, εστάλη επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία ζητήσαμε :

•Άμεση συνάντηση προκειμένου να εξηγήσουμε τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από το μέτρο.

•Να μη ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματός τους την σχετική τροπολογία της αύξησης του ΕΦΚ στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου -Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.3986/2011………και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», μέχρι να ενημερωθούν για τις θέσεις του κλάδου λεπτομερώς.

Μέχρι τότε καλούμε τους βενζινοπώλες:

«ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ».

Ανακοίνωση για τη συνάντηση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να θωρακιστεί το σύστημα διακίνησης καυσίμων απέναντι σε όλες τις στρεβλώσεις και πρακτικές νοθείας, καταδολίευσης και φοροδιαφυγής.

Αυτό επισήμανε στους εκπροσώπους των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, όπου και του εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων για το λαθρεμπόριο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα οποία έχουν ως αφετηρία το νόμο 4072/2012, οι διατάξεις του οποίου θα ενεργοποιηθούν πλήρως με τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων που αναμένονται μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των διατάξεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες, σύστημα GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα και η ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων με ραδιοϊσότοπα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!