Skip to main content
| I | ,

ΔΤ για τις αποστάσεις ασφαλείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 7306 Ηράκλειο-Κρήτη

Τηλ.2810220885 Fax. 2810220881

Κιν. Προέδρου 6984314310

E mail: popek@popek.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 04/04/2012
Αρ. Πρωτ. 625

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολύωρες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της ΠΟΠΕΚ, χθες το απόγευμα στη Βουλή, με βουλευτές όλων των κομμάτων επιτεύχθηκε η ανατροπή της συμφωνίας που είχε κάνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης, για μείωση των αποστάσεων ασφαλείας των πρατηρίων από υπεραγορές στα 30 μέτρα.

Οι αποστάσεις, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε χθες θα είναι 40 μέτρα, μέγεθος το οποίο κατά την άποψή μας αποτελεί ένα λογικό συμβιβασμό που λαμβάνει υπόψη κυρίως την προστασία της ζωής και της περιουσίας των καταναλωτών σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει ότι η διατήρηση ελαχίστων αποστάσεων πρατηρίων από χώρους συνάθροισης κοινού δεν γίνεται για λόγους δήθεν προστασίας του επαγγέλματος, αλλά για λόγους ασφαλείας. Άλλωστε η πληθώρα πρατηρίων στην Ελλάδα, που έχει τη μεγαλύτερη αναλογία πρατηρίων ανά κατοίκους στην Ευρώπη, αποδεικνύει ότι το επάγγελμα ουδέποτε ήταν “κλειστό”.

Η ΠΟΠΕΚ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές και τους πρατηριούχους ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία των καλώς εννοουμένων συμφερόντων του κλάδου, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που περιμένουν όλους μας.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Ο Πρόεδρος    του Δ.Σ.                                                   Ο Γ. Γραμματέας 
Μαυράκης Χαράλαμπος                                                Μελίδης Σπύρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!