Skip to main content
| I |

Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις Ενώσεις Βενζινοπωλών Κρήτης

Κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν χθες (01.02.2011) έρευνα στα γραφεία των Ενώσεων Βενζινοπωλών της Κρήτης. Οι διοικήσεις των τεσσάρων Ενώσεων, που ανήκουν στην Π.Ο.Π.Ε.Κ., (Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου) παρείχαν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν από τα στελέχη της Επιτροπής και δήλωσαν ότι, ήταν και παραμένουν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών προκειμένου να συνδράμουν στη διερεύνηση των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά των υγρών καυσίμων στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα.

Είναι αυτονόητο εξάλλου, ότι δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να υπάρξουν ούτε καν υπόνοιες για οποιοδήποτε επηρεασμό ή συμμετοχή των Ενώσεων στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς των υγρών καυσίμων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τέτοιες έρευνες, που έχουν γίνει κατ επανάληψη και στο παρελθόν στα γραφεία των Ενώσεών μας, επιβεβαίωσαν τον συνδικαλιστικό και μόνο χαρακτήρα τους.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. χαιρετίζει πάντως την συνέχιση των ερευνών για τις συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά των υγρών καυσίμων και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά, οι έρευνες θα επεκταθούν σε όλους τους κλάδους διακίνησης, θα είναι ουσιαστικοί και θα καταλήξουν στην διαπίστωση του ολιγοπωλιακού καθεστώτος της ελληνικής αγοράς.  Η δημιουργία εντυπώσεων ή τυχόν νέα «στόχευση» της αγοράς της λιανικής (των πρατηριούχων), προς εκτόνωση του καταναλωτικού κοινού, παρακάμπτοντας τις Εταιρείες Εμπορίας και τα Διυλιστήρια είναι μία ιστορία γνωστή που δεν πείθει αλλά και δεν επιβεβαιώνει το κύρος του ελεγκτικού έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!