Skip to main content

Έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος των πρατηρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 7306 Ηράκλειο-Κρήτη

Τηλ.2810220885 Fax. 2810220881

Κιν. Προέδρου 6984314310

E mail: popek@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 2/9/2010

Αρ. Πρωτ.92

Προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αξιότιμε κε υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε από τα στοιχεία για την εξέλιξη της εγκληματικότητας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των ένοπλων ληστειών σε πρατήρια καυσίμων. Συχνά, δυστυχώς, οι αδίστακτοι εγκληματίες δεν διστάζουν ακόμη και να δολοφονήσουν πρατηριούχους ή / και υπαλλήλους των πρατηρίων προκειμένου να αρπάξουν την είσπραξη της ημέρας.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η Πολιτεία πρέπει να κινητοποιηθεί προκειμένου ο κλάδος των βενζινοπωλών να μη θρηνήσει άλλα θύματα.

Είναι διαπιστωμένο ότι οι περισσότερες ληστείες γίνονται στα πρατήρια που μένουν ανοιχτά κατά τις νυχτερινές ώρες, οπότε διευκολύνεται η κίνηση των εγκληματιών. Δυστυχώς τα πρατήρια που λειτουργούν τη νύχτα δεν είναι μόνο όσα διανυκτερεύουν με βάση τους πίνακες των νομαρχιών, αλλά αρκετά περισσότερα, καθώς η νομοθεσία για το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων δεν εφαρμόζεται στην πράξη στο σύνολο της αγοράς. Είναι προφανές ότι αν εφαρμοζόταν η νομοθεσία για το ωράριο, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα θα γνώριζαν ποια πρατήρια είναι ανοιχτά κάθε βράδυ και θα μπορούσαν πιο εύκολα να αστυνομεύσουν την περιοχή για να προλάβουν το έγκλημα.

Αφορμή για την έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος των πρατηριούχων έδωσε κατά την άποψή μας η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το κεφάλαιο που διακινείται κάθε μέρα μέσω των πρατηρίων, με τελικό αποδέκτη το Δημόσιο Ταμείο. Γνωρίζουμε ότι η φορολογική πολιτική δεν εμπίπτει στο πεδίο των δραστηριοτήτων σας. Θεωρούμε όμως ότι μπορείτε αφενός να επιστήσετε την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών, προκειμένου να κάνουν ελέγχους για το ωράριο, και αφετέρου να ενεργοποιήσετε την ΕΛΑΣ προκειμένου να κάνουν και τα αστυνομικά όργανα τέτοιους ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας, να διευκολυνθεί η αστυνόμευση και να προληφθεί το έγκλημα.

Με τιμή

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Μαυράκης Χαράλαμπος                                              Μελίδης Σπύρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!