Skip to main content
| Notaka

“Πυρ ομαδόν από τους κοινωνικούς φορείς κατά της κυβέρνησης στη βουλή για τα μέτρα”.

Σε ανελέητο σφυροκόπημα χωρίς τέλος για το πολυνομοσχέδιο των μέτρων και αντίμετρων εξελίσσεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων στην Βουλή. 

 

Σε ανελέητο σφυροκόπημα χωρίς τέλος για το πολυνομοσχέδιο των μέτρων και αντίμετρων εξελίσσεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων στην Βουλή. 

Απο την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΓΣΕΕ που έκαναν συντρίμμια το “προσεχτικά αμπαλαρισμένο” εργασιακό της Έφης Αχτσιόγλου, μέχρι τον Β. Κορκίδη που αναρωτήθηκε “μα τις σας έχουμε κάνει οι μικρομεσαίοι;”, τους εκπροσώπους συνταξιούχων, πυροσβεστών, αστυνομικών, νοσοκομειακών γιατρών, στρατιωτικών, εμπόρων, επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, δεν ακούστηκε ούτε ένας καλός λόγος ούτε για το πολυνομοσχέδιο ούτε για τα αντίμετρα.

Στο επίκεντρο του σφυροκοπήματος βρίσκονται οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, και τα εργασιακά. 

Υπενθυμίζεται ότι με την ακρόαση των φορέων και την κατ’ άρθρων συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στις Επιτροπές και το πόλυνομοσχέδιο των 941 σελίδων και των 4,9 δισ. ευρώ μέτρων εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ψηφιστεί την Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία ενώ σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί η είσοδος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε αυτή. Υπενθυμίζεται ότι μετά την χειροδικία Κασιδιάρη κατά του Νίκου Δένδια η ΚΟ της Χρυσής Αυγής αποβλήθηκε από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής. 

Τις απόψεις τους για το πολυνομοσχέδιο καταθέτουν εντός πενταλέπτου οι εκπρόσωποι των εξής φορέων: ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΕΣ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΜΙΔΑ, ΠΟΑΞΙΑ,  ΠΟΑΣΥ, ΠΟΕΥΠΣ, ΕΑΠΣ, ΠΟΕΛΠΣ, ΠΕΑΛΣ, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ΟΣΙΚΑ, ΠΟΠΣ, Κεντρική  Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΠΟΜΕΝΣ, Ένωση Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδος, ΠΕΦ, ΣΦΕΕ, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΕΣΑμεΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου, ΣΕΤΕ, Ομοσπονδία Οικοδόμων, ΣΑΣΟΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΠΕΝΑ, ΓΕΩΤΕΕ, Ελληνική Εταιρεία Ερευνών και Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ).

ΠΗΓΗ: Capital. gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!