Skip to main content
| I | ,

Επιστολή για τον αποκλεισμό των πρατηρίων καυσίμων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Με επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκφράζει εκ νέου την ανάγκη των επιχειρήσεων του κλάδου να αναπτυχθούν, να εξελίξουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους, να εκσυγχρονιστούν, το οποίο καθίσταται απαγορευτικό για τον κλάδο μας, καθώς συστηματικά, άνισα αποκλείεται από την χρηματοδοτική ένταξή του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 4730 για το λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης εξαιρείται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για ανεξήγητους, λανθασμένους λόγους.

Ο κλάδος μας ίσως να είναι και ο μοναδικός που εξαιρέθηκε από την κρατική οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών ΕΑΦΔΣΣ σε νέους, ΦΗΜΑΣ αλλά και την διασύνδεση και εγκατάσταση των τερματικών αποδοχής καρτών POS.

Τα πρατήρια καυσίμων είναι εξαναγκασμένα εξαιτίας της τεράστιας παραβατικότητας, του αθέμιτου ανταγωνισμού και του νομοθετικού «διωγμού» της Πολιτείας (π.χ. πλαφόν στο περιθώριο κέρδους) να δραστηριοποιούνται επίσης και σε άλλους τομείς.

Εάν δεν βρεθεί δίκαιη λύση για τον κλάδο μας, θα αναγκαστούμε να διασπάσουμε τις επιχειρήσεις μας, για να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ίση μεταχείριση στην εξέλιξή και την επιβίωσή μας. Αυτό βέβαια είναι ανακόλουθο, την στιγμή που ο προσανατολισμός της Κυβέρνησής σας είναι η συγχώνευση των επιχειρήσεων και όχι το αντίθετο.

Είναι απαραίτητη για τον κλάδο μας η χρηματοδοτική ένταξη σε δράσεις και αποτελεί μείζον θέμα και προϋπόθεση βιωσιμότητας των οικογενειαρχών πρατηριούχων προς τους νέους όρους και συνθήκες της αγοράς.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από εσάς να μεριμνήσετε με κάθε πρόσφορο μέσο για την δικαίωση του κλάδου μας και να μας ενημερώσετε σχετικά, δεδομένου ότι μέχρι τώρα αντιμετωπίσαμε την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Η Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους δύο υπουργούς, προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης, διότι η επαγγελματική επάρκεια και γνώση είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν αντικαθίσταται από την άποψη κανενός συμβούλου.

Τονίζουμε ότι οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν πρόκειται να αποδώσουν επί της ουσίας, παρά μόνο να φορτώσουν με πρόστιμα τους πρατηριούχους για ανθρώπινα λάθη, καθώς ο κυκεώνας των τροποποιήσεων που καλείται ο οικογενειάρχης πρατηριούχος να φέρει εις πέρας, είναι μη διαχειρίσιμος.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ήδη υπάρχει μη αμελητέος αριθμός πρατηριούχων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους αλλά και άλλοι που αναζητούν υποψήφιο αγοραστή, με πρώτους ενδιαφερόμενους διάφορους παραβατικούς επενδυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!