Skip to main content

Ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα της ΠΟΠΕΚ για λήψη επικουρικής σύνταξης σε πρατηριούχους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Σε δικαίωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων  Π.Ο.Π.Ε.Κ. οδεύει, μετά από συνεχείς προσπάθειες δύο ετών, το κλαδικό αίτημά της  περί χορήγησης επικουρικής σύνταξης του πρώην ΤΕΑΠΥΚ  σε πρατηριούχους υγρών καυσίμων, στους οποίους  η σύνταξη είχε ανασταλεί λόγω συνταξιοδοτήσεών  τους από τον ΟΓΑ. Επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός μιας ακόμη αδικίας απέναντι στον κλάδο μας, που επισταμένα διεκδικούσαμε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης . Το υπό ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση ασφαλιστικό  Νομοσχέδιο http://www.opengov.gr/minlab/?p=6131   του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, δίνει λύση στην αδικία του κλάδου μας, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ  να καταβάλουν υποχρεωτικές εισφορές επικουρικής ασφάλισης, χωρίς να είναι ανταποδοτικές.    

Συγκεκριμένα με προσθήκη στο νομοσχέδιο προωθείται η δίκαιη λύση   της  χορήγησης επικουρικής σύνταξης από το πρώην ΤΕΑΠΥΚ σε ετεροεπαγγελματίες πρατηριούχους υγρών καυσίμων, οι οποίοι λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων (χωριά ως 3.000 κατοίκους) συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ. Η διάταξη εφαρμόζεται και για τους συνταξιούχους των οποίων η σύνταξη ΤΕΑΥΕΚ ανεστάλη λόγω συνταξιοδοτήσεώς τους από τον ΟΓΑ. Ανάλογη διάταξη ισχύει και για το επικουρικό των αρτοποιών που επίσης συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ.

Νομοσχέδιο με τίτλο: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!