Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο κλάδος για την κατάργηση των προστίμων από τυπογραφικά σφάλματα στο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει επιδιώξει ενεργά, αποφασιστικά  και εντατικά με τεκμηριωμένες προτάσεις,  την επίλυση σημαντικών ζητημάτων του κλάδου.

Σε αυτά τα πλαίσια, πέρυσι η ΑΑΔΕ δεσμεύτηκε ότι κατά την φετινή περίοδο η αποστολή των δεδομένων που αφορούν την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης θα γίνετε μέσω της εφαρμογής του My Data και όχι μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Στη περίπτωση δε που δεν θα ήταν έτοιμη η ανάλογη εφαρμογή σε συμφωνία και με τον  προηγούμενο υφυπουργό  κ.  Βεσυρόπουλο, δεν θα επιβάλλονταν πλέον πρόστιμα.  

Πάρα όλα τα παραπάνω, στην χθεσινή συνάντησή μας με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη αλλά και σε επικοινωνία με την ΑΑΔΕ, δεν λάβαμε την αναμενόμενη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, γεγονός που το εκλαμβάνουμε και αυτό ως κοροϊδία.

Ο κλάδος από την εφαρμογή του Ηφαίστου  υπέστη αναίτια σε τρομερή ταλαιπωρία και μάλιστα πολλοί πρατηριούχοι έχασαν τα μαγαζιά τους από τα άδικα μεγάλα πρόστιμα.

Για αυτό τον λόγο,

Καλούμε όλους  εσάς τους μαχητικούς συνάδελφους να είμαστε σε ετοιμότητα, διατεθειμένοι να μην ξεκινήσουμε την διάθεση του πετρελαίου αν δεν καταργηθεί η επιβολή προστίμων από τυπογραφικά σφάλματα που προκύπτουν κατά  την ενημέρωση – εισαγωγή κινήσεων  του πληροφοριακού συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  Διεκδικούμε την  δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!