Skip to main content

Ένταξη παραβατικότητας σε στόχους και προγραμματικές δηλώσεις, ζητάει η ΠΟΠΕΚ

Την ένταξη της παραβατικότητας στους στόχους και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με την παρακάτω επιστολή της:

Εν όψει της παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,  που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη  στην  Βουλή των  Ελλήνων  με την ομιλία σας,   όπου θα εκθέσετε τις προτεραιότητές σας για την επόμενη τετραετία, ευγενικά επισημαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εισάγετε και τον στόχο της πάταξης όλων των μορφών παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων.   

Το λαθρεμπόριο, η νοθεία και η καταδολίευση των ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών εκροών έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η αν όχι πάταξη, έστω ο δραστικός περιορισμός της θα συντελέσει στην γενικότερη υλοποίηση των στόχων σας, καθώς η διαρροή εσόδων από την παραβατικότητα στοιχίζει  στο κράτος εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία έχουν  ανάγκη τόσο το ελληνικό κράτος  όσο και οι πολίτες.

Για το ίδιο θέμα, το οποίο είναι τεράστιας σημασίας, έχουμε ξαναστείλει στο παρελθόν ανάλογες επιστολές. Τα αποτελέσματα των ελέγχων σε σχέση με το μέγεθος  της παραβατικότητας δεν είναι τα αναμενόμενα.

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον συγκεκριμένο τομέα της  εξυγίανσης της αγοράς, ώστε  να επικρατήσει  η έννομη τάξη στην διακίνηση των καυσίμων για την επιβίωση των οικογενειαρχών πρατηριούχων.

Άλλωστε, όπως είχε ανακοινωθεί (7/7/2022) https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/apotelesmata-ths-entatikhs-prospa8eias-gia-ton-periorismo-toy-la8remporioy-kai-ths-a8emiths-kerdoforias-sthn-agora-twn-kaysimwn/ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα αποτελέσματα της εντατικής προσπάθειας για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και της αθέμιτης κερδοφορίας στην αγορά των καυσίμων, οι καλές επιδόσεις δεν δημιουργούν εφησυχασμό και η συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου εντείνεται, με το ζήτημα να παραμένει πάντοτε πολύ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Ο κλάδος μας χρειάζεται την έμπρακτη επαλήθευση και επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση στοχεύει και επιδιώκει την σύννομη λειτουργία της αγοράς και την ανάπτυξη των υγιών νόμιμων επιχειρήσεων.

Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί προς αυτή την κατεύθυνση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!