Skip to main content
| Notaka |

Παράταση αιτήσεων στο myΘέρμανση

Παράταση έλαβαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ

Παράταση έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 έλαβαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Η αρχική προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης έληγε χθες Δευτέρα, ωστόσο όσοι δικαιούχοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη αίτησή τους μπορούν να το κάνουν έως την Πέμπτη.

Μέχρι την Τρίτη είχαν γίνει αποδεκτές περισσότερες από 642.800 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το ύψος του οποίου κυμαίνεται μεταξύ 80 και 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο και θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση, ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση mythermansi@aade.gr.

Πότε πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο θα καταβληθεί σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων, ενώ το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 650 ευρώ. Συγκεκριμένα η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς ως εξής:

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

  1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213162100, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.
  2. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, κάθε Φυσικό Πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Πώς γίνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης

Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, υπάρχουν δύο εφαρμογές.

  1. Στην πρώτη, με τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
  2. Στη δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλλα, πέλλετ). Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISNET. Η καταχώρηση αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων θα γίνεται σε χωριστό πεδίο έως τις 28 Φεβρουαρίου (εκτός πετρελαίου) και έως 31 Μαρτίου για το φυσικό αέριο. Για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υποβάλλονται παραστατικά καθώς η διασταύρωση γίνεται αυτόματα. Όσοι καταχωρήσουν άμεσα τα στοιχεία θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή έως το τέλος Ιανουαρίου. Επόμενη καταβολή έως 31 Μαρτίου και έως 26 Απριλίου για το φυσικό αέριο.

Βήμα – Βήμα (Εκδήλωση ενδιαφέροντος):

  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
  • Επιλέγω είδος καυσίμου.
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.
  • Επιλέγω οικισμό.
  • Συμπληρώνω τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας.
  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myTAXISnet.
  • ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!