Skip to main content
| Notaka | ,

Συνάντηση της Π.Ο.Π.Ε.Κ. με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη

Κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), πραγματοποιήθηκε επείγουσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη στις 27 Οκτωβρίου 2020, όπου παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Γεώργιος Ασμάτογλου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Ιωάννης Παπαζήσης, ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΠΕΚ κ. Ηρακλής Ξυδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Θέμης Κιουρτζής και ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΟΠΕΚ κ. Παναγιώτης Καρανάσιος.

Η Ομοσπονδία μας ζήτησε την άμεση παράταση της υποχρέωσης εγκατάστασης   συστήματος διαμανδάλωσης (interlock) μεταξύ του πρατηρίου υγραερίου και του βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς υγραερίου, όπου έχει τεθεί καταληκτική ημερομηνία ελέγχου της ύπαρξης του παραπάνω συστήματος στα πρατήρια υγραερίου.

Ετέθησαν υπόψη του Υφυπουργού συγκεκριμένα ζητήματα επί της προσαρμογής εγκατάστασης όπως ενδεικτικά: έλλειψη οδηγιών, στρεβλώσεις «συνεργασίας» μεταξύ συστημάτων διαμανδάλωσης, έλλειψη καθορισμού σχετικών απαιτήσεων και μελετών κ.λπ.

Η ΠΟΠΕΚ ζήτησε από τον Υφυπουργό τον σχετικό καθορισμό συστημάτων διαμανδάλωσης με κοινά χαρακτηριστικά, υποχρεωτικά συμβατά μεταξύ τους, με ενιαία λειτουργία συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών, οι οποίες θα καθορίζουν τη συμβατότητα στην επικοινωνία μεταξύ του συστήματος βυτίου και του συστήματος διαμανδάλωσης πρατηρίου.

Ο Υφυπουργός έδειξε κατανόηση με την δέσμευση να δοθεί 3μηνη παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης του συστήματος διαμανδάλωσης   (έως 31/1/2021).

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και αφορούν την εύρυθμη, απρόσκοπτη λειτουργία αλλά και την προστασία των νόμιμων επιχειρήσεων πρατηρίων καυσίμων και ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!