Skip to main content
| Notaka

“«Μάστιγα» οι κλοπές πετρελαίου στη Νιγηρία”.

«Μάστιγα» οι κλοπές πετρελαίου στη Νιγηρία

 Σημαντική αύξηση έχει καταγραφεί στις κλοπές πετρελαίου στη Νιγηρία, πλήττοντας την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Royal Dutch Shell, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πετρελαιοπαραγωγό διεθνώς που έχει παρουσία στη Νιγηρία, κατά την διάρκεια του περασμένου έτους καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 80% στις κλοπές πετρελαίου συγκριτικά με το 2017.

Πέρυσι η Shell εκτιμάται ότι «έχανε» σε ημερήσια βάση 11.000 βαρέλια κατά μέσο όρο λόγω κλοπών, συγκριτικά με τα 9.000 βαρέλια/ημέρα το 2017.

Επιπλέον και η Chevron Corp., με σημαντική δραστηριοποίηση στην Νιγηρία, έχει καταγγείλει κατά καιρούς περιστατικά κλοπών κατά την διαδικασία της πετρελαϊκής της παραγωγής.

Τα εν λόγω περιστατικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, δυσχεραίνουν την ανάληψη ενεργειών από την νιγηριανή κυβέρνηση για την προώθηση της ασφάλειας στην χώρα.

Συγχρόνως οι κλοπές πετρελαίου πλήττουν την παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα της Νιγηρίας. Να σημειωθεί ότι η οικονομία της χώρας εξαρτάται σημαντικά από τις εξαγωγές πετρελαίου, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου είχαν ανέλθει πέρυσι σε $43,6 δις.

Παρά το γεγονός ότι οι πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας, συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα μεγάλης έκτασης περιστατικά κλοπών, καθώς όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Kachikwu, αποτελεί μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.

naftikachronika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!