Skip to main content
| Notaka

“Πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω ανόδου των αμερικανικών αποθεμάτων”.

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω ανόδου των αμερικανικών αποθεμάτων

 Πτώση της τάξεως του 0,99% καταγράφει σήμερα η τιμή του αμερικανικού αργού με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,01 δολ. το βαρέλι. Βασική αιτία της πτώσης είναι η απροσδόκητη άνοδος που καταγράφηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το μπρεντ υποχωρεί κατά 0,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,61 δολ. το βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,99% στα 53,01 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε χθες Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια, στα 478 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα εντός της ημέρας προκειμένου να αποκτήσουν μία σαφέστερη εικόνα για την αγορά πετρελαίου στις ΗΠΑ.

«Εάν τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν θα προκαλέσουν πλήγμα στις τιμές του πετρελαίου», αναφέρει ο αναλυτής της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Εντός του Ιουνίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!