Skip to main content
| Notaka

“Η ισραηλινή Delek δίνει $2 δισ. στη Chevron για κοιτάσματα πετρελαίου”.

Η ισραηλινή Delek δίνει $2 δισ. στη Chevron για κοιτάσματα πετρελαίου

 Η εταιρεία ενέργειας Delek Group του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου, Yitzhak Tshuva, συμφώνησε να αγοράσει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Chevron στη Βόρεια Θάλασσα, έναντι 2 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά συμφωνιών, σε μια περιοχή όπου μικρότεροι ανεξάρτητοι παίκτες γίνονται όλο και πιο ισχυροί.

Η εξαγορά είναι μέρος της στρατηγικής της ισραηλινής εταιρείας προκειμένου να επεκταθεί και πέραν της εγχώριας αγοράς, ως ένας χρηματο-οικονομικός όμιλος με δραστηριότητες στον χώρο της ενέργειας και επιχειρησιακό know-how. Η Βόρεια Θάλασσα μια παραγωγική μεν, πλην όμως «γερασμένη» περιοχή παραγωγής, προσφέρει αυτή την ευκαιρία, με ενεργειακούς κολοσσούς όπως είναι η Chevron και η ConocoPhillips να πουλούν assets, καθώς εστιάζουν την προσοχή τους στην πιο κερδοφόρα παραγωγή στις ΗΠΑ.

Ετσι, η μονάδα της Delek, Ithaca Energy, θα αποκτήσει τα κοιτάσματα της Chevron στην Κεντρική Βόρεια Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των κοιτασμάτων Alba, Alder και Erskine.

Πέραν των κοιτασμάτων, η Delek είναι σε αναζήτηση εξειδικευμένων εργατών που θα τη βοηθήσουν να μετεξελιχθεί από κολοσσό του τομέα ακινήτων και ασφαλειών σε διεθνή εταιρεία ενέργειας.

Η Delek, που εξαγόρασε το 2017 την Ithaca, εταιρεία έρευνας πετρελαίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισε να μελετά μια πιθανή εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά την ανακάλυψη των μεγαλύτερων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ. Προβλέπει δε ότι τα ετήσια Ebitda της Ithaca θα ανέλθουν σε 1 δισ. δολάρια.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!