Skip to main content
| Notaka

“Η Ουκρανία αναστέλλει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα”.

 ÎŸ αγωγός πετρελαίου Ντρούζμπα στη Λευκορωσία

Μετά την Λευκορωσία, τώρα και η Ukrtransnafta, ο ουκρανικός φορέας λειτουργίας του αγωγού Druzhba ανακοίνωσε πως διακόπτει προσωρινά την διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου εξαιτίας της διαπίστωσης της ύπαρξης ποσοτήτων μολυσμένου πετρελαίου.

Ο Gomeltransneft Druzhba, ο λευκορωσικός φορέας λειτουργίας του αγωγού Druzhba, δήλωσε ότι ο Ukrtransnafta, ο ουκρανικός φορέας λειτουργίας, τον ενημέρωσε ότι είχε σταματήσει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου εν μέσω της κρίσης που αφορά την μεταφορά μολυσμένου πετρελαίου διαμέσου του αγωγού Ντρούζμπα.

Η ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω του Ντρούζμπα τέθηκε υπό αμφισβήτηση την περασμένη εβδομάδα, όταν η Λευκορωσία, μια χώρα διέλευσης, εξέφρασε ανησυχίες για το θέμα.

Η κρατική ρωσική εταιρεία διαχείρισης αγωγών πετρελαίου Transneft, αναγνώρισε ότι υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα χλωρίου και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

«Λόγω της άρνησης αποδοχής πετρελαίου στο κέντρο Budkovce (Σλοβακία) και της έλλειψης διαθέσιμων δυνατοτήτων στον κόμβο Fenyeslitke (Ουγγαρία), η Ukrtransnafta μας ζήτησε να αναστείλουμε την άντληση μέσω του αγωγού Mazyr-Brody. Ο χρόνος επανέναρξης της διαμετακόμισης πετρελαίου θα ανακοινωθεί σύντομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της λευκορωσικής εταιρείας, όπως ανέφερε η κρατική υπηρεσία Τύπου Belta την Πέμπτη.

Επιπλέον, η Gomeltransneft Druzhba δήλωσε ότι είχε σταματήσει να αντλεί πετρέλαιο μέσω αυτού του τομέα του μεγάλου αγωγού.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι υπεύθυνοι για το ρωσικό πετρέλαιο που έχει μολυνθεί από τον αγωγό Ντρούζμπα θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς το ρωσικό κρατικό μονοπώλιο μεταφοράς Transneft και τα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου υπέστησαν σοβαρές απώλειες λόγω του συμβάντος.

Ο αγωγός Ντρούζμπα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 1% της παγκόσμιας ζήτησης σε αργό πετρέλαιο.

sputniknews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!