Skip to main content
| Notaka

“Ιράν: Δε θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αντικαταστήσει τις εξαγωγές μας στην αγορά πετρελαίου”.

 Î™ÏÎ¬Î½: Δε θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αντικαταστήσει τις εξαγωγές μας στην αγορά πετρελαίου

Το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χορηγήσουν νέες απαλλαγές προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (25/4) το Ιράν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία χώρα να περιορίσει τις εξαγωγές της στην αγορά πετρελαίου.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείο ανέφερε ότι «το Ιράν δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία χώρα να αντικαταστήσει την προμήθεια πετρελαίου του στην αγορά αργού», μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να ενισχύει τις κυρώσεις της σε βάρος της Τεχεράνης.
Παράλληλα, το Υπουργείο προσθέτει ότι η Τεχεράνη «πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόικειται να εκδώσουν νέες απαλλαγές για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου».
Νωρίτερα, η πλευρά της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι προσπάθειές της να περιορίσει τις εξαγωγές του Ιράν στο μηδέν έρχονται εν μέσω μίας αγοράς πετρελαίου η οποία είναι επαρκώς εφοδιασμένη ώστε να αποφύγει διαταραχές στις τιμές.
«Έχουν απομείνει σχεδόν ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού πετρελαίου ημερησίως, και υπάρχει αρκετή προσφορά στην αγορά ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση και να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές», σχολίασε ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τον Ιράν, Brian Hook, μετά το «άλμα» που έχει σημειωθεί στις τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υφυπουργός Ενέργειας Frank Fannon διευκρίνισε ότι «η κατάσταση με τις τιμές παραμένει υπό έλεγχο», προσθέτοντας παράλληλα ότι «τώρα είναι η κατάλληλη σστιγμή να φτάσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν», καθώς και ότι η αγορά είναι «επαρκώς εφοδιασμένη».

worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!