Skip to main content
| Notaka

“Coral: Καθαρά κέρδη 20,49 εκατ. ευρώ το 2018”.

 Coral: Καθαρά κέρδη 20,49 εκατ. ευρώ το 2018

Κερδοφόρο πορεία εμφάνισε η Coral -θυγατρική του ομίλου της Motor Oil- το 2018 καθώς παρουσίασε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 20,490 εκατ ευρώ έναντι κερδοφορίας 16,556 εκατ ευρώ το 2017. Ταυτόχρονα ο ενοποιημένος τζίρος τη παρελθούσα χρήση διαμορφώθηκε στα 2,181 δις ευρώ από 1,930 δις ευρώ το 2017.

Η ανάπτυξη του δικτύου

Για το τμήμα ανάπτυξης του δικτύου πρατηρίων το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Τέθηκαν σεωλειτουργία 24 νέα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια RBA (αριθμός ρεκόρ των τελευταίων 8 ετών) και 17 νέα συνεργαζόμενα σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας σε λειτουργία 8 συνολικά Νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, 4 στην Ιονία Οδό , 2 στην ΠΑΘΕ και 2 στο νέο αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος. Εγκαινιάσθηκαν τα πρώτα πρατήρια παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών Έκθεση διαχείρισης για τη χρήση που έληξε 31/12/2018 του Ομίλου Εταιρειών Coral. Επίσης ολοκληρώθηκαν ακόμη 16 πρατήρια autogas στο ιδιολειτουργούμενο δίκτυο της εταιρείας και συνεχίσθηκε η αναβάθμιση του δικτύου προσφέροντας την δυνατότητα στους πελάτες εξυπηρέτησης αναγκών τους μέσα από το δίκτυο των «AB Shop & Go» και «I LOVE Café» καταστημάτων στα πρατήρια , το οποίο αυξάνει διαρκώς και αριθμητικά διπλασιάστηκ

Οι στόχοι και οι στρατηγικές του Ομίλου για την χρήση 2019

Οι βασικές προτεραιότητες για τον 2019 είναι οι εξής:

Διατήρηση θετικών ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες κυρίως μέσω βελτιστοποίησης της διαχείρισης των κεφαλαίων κίνησης (αποθέματα, απαιτήσεις από πελάτες, υποχρεώσεις προς προμηθευτές), καθώς και αυστηρή επιλογή και αξιολόγηση των επενδυτικών ευκαιριών. Αυστηρή εφαρμογή της πιστωτικής πολιτικής, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αύξησης των επισφαλειών στα πλαίσια του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί ο Όμιλος. Μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά κύριο λόγο μέσω περαιτέρω αξιοποίησης των συνεργειών με τις συνδεδεμένες εταιρείες του Ομίλου Μότορ Όϊλ και μέσω βελτιστοποίησης της αποδοτικότητας της λειτουργίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων.

Διατήρηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στην διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που συντελούν στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και της διαφοροποίησης σε προϊόντα υπηρεσίες και εμπορικά σήματα.

Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Περαιτέρω βελτίωση του ήδη πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών στο δίκτυο των πρατηρίων μας, διαμέσου της συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού.

Διατήρηση του άριστου επιπέδου ασφάλειας σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου με συνεχή βελτίωση των ήδη υπαρχόντων πρακτικών, διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού στα υψηλά πρότυπα ασφαλείας του Ομίλου και επάρκειας του εξοπλισμού.

Διατήρηση της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας του Ομίλου στις ιδιόμορφες συνθήκες της αγοράς και του τραπεζικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε με την εφαρμογή των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές από τα μέσα του 2015.

Στόχος της Διοίκησης του Ομίλου είναι η αύξηση του EBITDA στην χρήση του 2019 σε σχέση με τα επίπεδα του 2018.ε μέσα στο 2018.

fmvoice.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!