Skip to main content
| Notaka

“Η OMV δημοσιεύει την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για omv

Η OMV δημοσιεύει την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018.

Στις 18 Απριλίου 2019, η OMV, η διεθνής ολοκληρωμένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στη Βιέννη, δημοσίευσε την 14η έκθεσή της για τη βιωσιμότητα. Η Έκθεση OMV για τη Βιωσιμότητα παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση της απόδοσης της αειφορίας της εταιρείας, μαζί με τις δραστηριότητες, τα επιτεύγματά της και τις προκλήσεις της. 

Τον Νοέμβριο του 2018, η OMV ξεκίνησε τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης 2025 με 15 μετρήσιμους στόχους σε πέντε τομείς εστίασης της βιωσιμότητας. Αναγνωρίζοντας τους στόχους που έχουν τεθεί από τις συμφωνίες για την αλλαγή του κλίματος του Παρισιού, η OMV συμπεριέλαβε στόχους που αποσκοπούν στη μείωση της έντασης άνθρακα των δραστηριοτήτων και του χαρτοφυλακίου προϊόντων. Η Έκθεση για την Αειφορία παρέχει μια επισκόπηση των σχεδίων της OMV για την επίτευξη αυτών των στόχων βιωσιμότητας. 

Rainer Seele, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και διευθύνων σύμβουλος της OMV: “Το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο διαμορφώνεται από τις αυξανόμενες απαιτήσεις ενέργειας. Ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, πρέπει να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ προσιτής ενέργειας, ασφάλειας εφοδιασμού και προστασίας του κλίματος. “

Για να βρεθεί αυτή η σωστή ισορροπία στην υπεύθυνη άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη μετάβαση προς ένα μέλλον με χαμηλότερο άνθρακα, η OMV εργάζεται για την αύξηση της προμήθειας φυσικού αερίου στους πελάτες της. Το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει ήδη το 57% του χαρτοφυλακίου OMV upstream. Η OMV θα αυξήσει επίσης τη χρήση του αργού πετρελαίου ως πρώτη ύλη για τα πετροχημικά προϊόντα. Η OMV θα επενδύσει μέχρι 500 εκατ. Ευρώ μέχρι το 2025 σε καινοτόμες ενεργειακές λύσεις για ένα μέλλον με χαμηλότερο άνθρακα. Αυτές περιλαμβάνουν το πρόγραμμα καινοτομίας ReOil που στοχεύει στην ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας στην αλυσίδα αξίας πετρελαίου και την τεχνολογία συνεργατικής επεξεργασίας που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. 

Με τις επιχειρηματικές και κοινοτικές δραστηριότητες ανάπτυξης, η OMV συμβάλλει ήδη στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε 23 χώρες. 

Η έκθεση για την αειφορία του OMV 2018 τονίζει

  • Μείωση κατά 12% του ποσοστού τραυματισμού λόγω απώλειας χρόνου
  • 371.000 τόνους ισοδύναμου CO2 που εξοικονομούνται μέσω υλοποιημένων έργων
  • 470 TJ εξοικονόμησης ενέργειας ως αποτέλεσμα έργων εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζονται στα διυλιστήρια
  • EUR 40 εκατ. Δαπανήθηκαν για την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών
  • Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι επωφελήθηκαν από 191 κοινωνικά έργα
  • Η OMV εντάχθηκε στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI World) και είναι η μόνη αυστριακή εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται.
  • Η OMV πέτυχε την πρωταρχική θέση στην κατηγορία ISS-oekom, τοποθετώντας την εταιρεία στις κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 5% με τις καλύτερες επιδόσεις ESG (Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική και Διακυβέρνηση).
  • Η OMV πέτυχε μια βαθμολογία κλιματικής αλλαγής CDP του A- (Leadership). Αυτές οι θέσεις της OMV συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων έντεκα εταιρειών στον παγκόσμιο τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Η Έκθεση για τη Βιωσιμότητα εκπονείται σύμφωνα με τα Πρότυπα Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (Global Reporting Initiative – GRI) – τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα στοιχεία για την υποβολή εκθέσεων αειφορίας στον κόσμο. 

Η Έκθεση Αειφορίας και τακτικές πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της OMV στον τομέα της βιωσιμότητας διατίθενται στη διεύθυνση www.omv.com/sustainability . Κατεβάστε την πλήρη έκθεση OMV Sustaibility 2018 εδώ .

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!