Skip to main content
| Notaka

“Η OMV ολοκληρώνει επιτυχώς τη μεγαλύτερη σεισμική έρευνα στην Ευρώπη”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για omv

  • Η OMV αναζητά αέριο με 3D σεισμικό
  • Μεγαλύτερη σεισμική έρευνα στην Ευρώπη με συνολική έκταση 1.500 km2
  • Η προηγμένη τεχνολογία διευκολύνει τη μέτρηση των δεδομένων εγγραφής

Η OMV, η διεθνής, ολοκληρωμένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα τη Βιέννη, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μεγαλύτερη σεισμική έρευνα 3D στην ευρωπαϊκή ιστορία. Έψαχνε για φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις ανιχνεύουν την γεωλογική υποβάθρα σε βάθη μέχρι 6.000 μέτρων και παρέχουν πληροφορίες για τη σύνθεση δομών που μπορεί να περιέχουν αέριο.

Εξετάστηκε μεγάλη έκταση 1.500 km2, που εκτείνεται από τα βορειοανατολικά της Βιέννης στο Weinviertel, στην Κάτω Αυστρία και στα νοτιοδυτικά του Δούναβη. Η έρευνα εκτελέστηκε εννέα μήνες στην περίοδο από το Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2019 – οι νόμοι περί φυσικής προστασίας και η συνεκτίμηση των γεωργικών δραστηριοτήτων σήμαιναν ότι η σεισμική απόκτηση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στους χειμερινούς μήνες.

Η έρευνα αφορούσε συνολικά 140.000 γεωφωτούς σταθμούς με συνολικά δύο εκατομμύρια ατομικά γεωφωτά. Τα γεωφωνα καταγράφουν και καταγράφουν ηχητικά κύματα που αντανακλώνται από τα γεωλογικά όρια.

Αυτό το κομβικό σύστημα συνδυάστηκε με μια άλλη τεχνολογία, που εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Αυστρία και είναι γνωστή ως μέθοδος Slip-Sweep, η οποία έκανε δυνατή αυτή την εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της 3D σεισμικής απόκτησης, τεσσάρων στόλων τριών σεισμικών δονητών ήταν σε δράση. Αυτά τα οχήματα παράγουν κύματα που αντικατοπτρίζονται από τα γεωλογικά όρια και συλλαμβάνονται από τα geophones πίσω στην επιφάνεια. Σε προηγούμενα σεισμικά έργα, μετρήθηκαν περίπου 150 σημεία δόνησης κάθε μέρα, δηλ. Δημιουργήθηκαν δονήσεις σε 150 σημεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, επιτεύχθηκε ένα μέγιστο 1.200 από αυτά τα σημεία.

Ο Johann Pleininger, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής που ανήκει στην Upstream και ο αναπληρωτής πρόεδρος της OMV, δήλωσε: “Αυτή η 3D σεισμική εκστρατεία επέτρεψε στην OMV να παράγει δεδομένα περίπου 700 terabytes – γεγονός που μας οδηγεί σε λειτουργία ως ψηφιακός πρωτοπόρος και αποτελεί τη βάση για μελλοντικές ανακαλύψεις. συνολικά περίπου 250 άτομα συμμετείχαν στο έργο, ενώ μαζί έβαλαν πάνω από 500.000 ώρες εργασίας, όλα χωρίς ένα περιστατικό. “Η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της OMV, καθώς κάθε εργαζόμενος χρειάζεται να φτάσει στο σπίτι ασφαλές και υγιές”.

Τώρα η σεισμική έρευνα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, είναι καιρός να αξιολογήσουμε τα δεδομένα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια τρισδιάστατη εικόνα της υπόγειας επιφάνειας, η οποία θα βοηθήσει τους ειδικούς της OMV να ανακαλύψουν πιθανές δεξαμενές αερίου.

Επί του παρόντος, η OMV παράγει περίπου το 10% του αερίου που καταναλώνεται στην Αυστρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!