| Notaka

“Τα ενεργειακά στο επίκεντρο Τσίπρα – Zaev, Μνημόνιο ΔΕΣΦΑ – MER και κρίσιμες συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ”.

 Î¤Î± ενεργειακά στο επίκεντρο Τσίπρα - Zaev, Μνημόνιο ΔΕΣΦΑ - MER και κρίσιμες συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ

Συζήτησαν το θέμα των ενεργειακών διασυνδέσεων, πετρελαϊκών, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού
Για τις σημαντικές εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγουν για τα Βαλκάνια, συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev. 
Συζήτησαν το θέμα των ενεργειακών διασυνδέσεων, πετρελαϊκών, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, ανέφερε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Η προσθήκη στο Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της ΔΕΣΦΑ και MER, οι κρίσιμες συνομιλίες των ΕΛΠΕ για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, αλλά και τη μελλοντική συνεργασία, καθώς και οι συνομιλίες ΑΔΜΙΕ-MEPSO για την ηλεκτρική διασύνδεση, αναδεικνύουν τα πολλά επίπεδα που ανοίγονται για την ενίσχυση της συνεργασίας, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Συμφώνησαν, επίσης, να συνεργαστούν στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής πολιτικής, με μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στην κυβερνο-ασφάλεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε κρίσιμους τομείς υγείας, όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Όπως είπαν, η Συμφωνία των Πρεσπών λύνει τα προβλήματα, δεν τα δημιουργεί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει ότι έχει δοθεί μάχη κατά των fake news. 
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των εμπορικών σημάτων, το οποίο απασχολεί τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή ειδική για την χρήση της ορολογίας και των εμπορικών σημάτων.
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ενδεικτικό της πολεμικής κατά της Συμφωνίας, είναι ότι όσοι την αντιπολιτεύτηκαν σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την αντιπολιτευτική του στάση, έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός θα πειστούν και οι πιο δύσπιστοι για τα οφέλη της.  
«Από τις 17 Ιουνίου του 2018, όταν και υπογράψαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, γράφουμε συνεχώς ιστορία.
Έχουμε ζητήσει από την ΕΕ να κινήσει τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας – Για να δώσουμε μια απάντηση στον εθνικισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.  
«Το απόγευμα θα κηρύξουμε την έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ.
 Δημιουργούμε ένα νέο χώρο συνεργασίας με αμοιβαία συμφέροντα.
 Η συνάντηση αυτή είναι ιστορικής σημασίας», τόνισε. 
O Aλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και τα Βαλκάνια, ενώ επέστησε την προσοχή στα fake news που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχετικά με υπαρκτά προβλήματα, τα οποία ωστόσο προϋπήρχαν της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αντίθετα, υπογράμμισε, η Συμφωνία στοχεύει στη λύση αυτών των προβλημάτων. 
«Αποφασίσαμε τη σύσταση εντός του Μαΐου για να διευθετηθούν προβλήματα  ανάμεσα σε επιχειρηματίες και το καταναλωτικό κοινό για τα ζητήματα  εμπορικών σημάτων και επωνυμιών .
Η Συμφωνία των Πρεσπών λύνει αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
«Προσπαθούμε να κτίσουμε ένα διαφορετικό αφήγημα από αυτό των συγκρούσεων, της βίας, του πολέμου», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
«Η σημερινή μου επίσκεψη είναι η πρώτη επίσημη Έλληνα πρωθυπουργού στην χώρα σας.
Έχουμε χάσει πολύ καιρό, πρέπει να τρέξουμε», τόνισε ο Α. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικές τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο χώρες.

Μηνύματα στις μεγάλες δυνάμεις 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στις μεγάλες δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα και η Ρωσία.
Όπως τόνισε, οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι λαοί θα παίξουν τον ρόλο τους.
«Καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον αλλά όχι με όρους του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Με τις δηλώσεις Τσίπρα συμφώνησε και ο Zaev, τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μοντέλο προς μίμηση, ένα παράδειγμα για το μέλλον, χρήσιμο για περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες διαμάχες. 
Όπως σημείωσε, το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει και η Βόρεια Μακεδονία επιθυμεί να συνεργαστεί με όλους. 
Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας.

H σταθερότητα το «αντάλλαγμα» για την προστασία του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας

Η σταθερότητα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα είναι το “αντάλλαγμα” για την ανάληψη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ζάεφ φιλοδοξούν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, ενώ προσέθεσε πως δεν αλλάζει κάτι που είναι προς όφελος των λαών.

Ο Zoran Zaev υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα με μία… selfie
 

 Ποιοι έδωσαν το παρών

Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Μακεδονία ταξίδεψαν:

   Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης 
   Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς 
   Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης 
   Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης 
   Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης 
   Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης 
   Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός 
   Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου 
   Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης 
   Η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. 

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο ταξίδι: 
   Ιωάννης Μαυρουδής, CEO της Γαία Επιχειρείν ΑΕ (αγροτοδιατροφικός τομέας)
   Ιωάννης Κουφουδάκης, CEO της Neuropublic ΑΕ (συστήματα υψηλής τεχνολογίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα)
   Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ.
   Nicola Battilana, CEO της ΔΕΣΦΑ (φυσικό αέριο)
   Motor Oil με διευθυντικό στέλεχος της
   Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίου (ενέργεια, μέταλλα, κατασκευές)
   Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΤΕΡΝΑ (ενέργεια κατασκευές)
   Δημήτρης Καλλιτσάντσης, CEO της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
   Γ Αψούρης, Ν. Μαυρούλιας, Σ. Γρίβας και I. Γερουλάνος από τα ΕΛΠΕ
   Μανώλης Μελαμπιανάκης, CEO της Ευριπίδης ΑΕ (παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία ελαιολάδου)
   Χριστίνα-Άντζελα Παπανδρέου, GFO Elbisco ΑΕ (βιομηχανία τροφίμων)
 Νίκος Καλημέρης, γενικός διευθυντής Zitoluks (βιομηχανία τροφίμων).
   Γιάννης Μπαϊρακτάρης, γενικός διευθυντής Elea Creta Ltd
   Κωνσταντίνος Κόκκαλης, αντιπρόεδρος Intracom
   Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης, CEO Rhoe Urban Technologies PC, startup σπουδαστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
   Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, διευθυντής Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν
   Μιχάλης Κωνστανπνίδης, Αντώνης Κοντολέων, στελέχη ΣΙΔΕΝΟΡ
   Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος DEMKO (ασφάλειες)
   Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος ΙΝΤΡΑΚΑΤ
   Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (πρώην Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών μελών του συνδέσμου
   Νικόλαος Στασινόπουλος, πρόεδρος ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ
   Νικόλαος Δημαρέλης, γεν. διευθυντής Παυλίδης ΑΕ (μάρμαρα γρανίτες)
   Παναγιώτης Νετίδης, ιδιοκτήτης της NGP (εταιρεία διανομών βιομηχανικών, ναυτιλιακών και καταναλωτικών προϊόντων με έδρα στη Θεσσαλονίκη)
και αντιπροσωπείες επιμελητηρίων. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στα Σκόπια: 

9:30 Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων
10:00 Τελετή επίσημης υποδοχής
10:10 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας
10:55 Ολομέλεια Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
12:00 Υπογραφή διμερών συμφωνιών
12:30 Κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου
13:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας
16:30 Συμμετοχή και χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας
18:30 Επίσημο δείπνο
 


worldenergynews.gr

Spyrides ad-blue containers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

1202 2030 adblue ADR Alpha TV Andre Bledjian ANT1 app ARAMCO Autogas AVINOIL Baker Hughes Biden Joe BlueFuel Bosch BP Brent Cedefop Chevron CNG covid-19 crack spread Cyclon DAF Dailymail Delta Poseidon e-katanalotis e-shop e-ΕΦΚΑ EBITDA Economist eFuel Energean Oil Exxon-Mobil FuelMate Fuel Pass fund Goldman Sachs gov.gr Greek Mafia Guardian Handelsblatt HelleniQ Energy Inside Story interlock kWh LANA LG LNG LPC Lukoil Mediterranean Gas Mohammad Sanusi Barkindo MOTOR OIL MWh myData Mytilineos myΘέρμανση newsauto.gr OIL ONE OPEC OPEC+ Open TV Optima Bank PLATTS POS Prudent Warrior RealNews refinery margin REPSOL Revoil RMM Royal Dutch Shell Saudi Arabian Oil Company SECU-TECH self-test SHELL SKG Sokol Sri Lanka sts TEXACO TotalEnergies TotalEnergy twitter Urals windfall tax WOOD World Bank WTI Yiufi «Άγιος Χριστόφορος» ΄1 ΑΑΔΕ ΑΟΖ ΑΦΜ Αγγελική Ναταλία Αδαμοπούλου Αλβανία Αλεξανδρούπολη Αλεξιάδης Τρ. Αληγιζάκης Γιάννης Αναγνωστόπουλος Θ. Αναφορά Αρβανιτίδης Γιώργος Ασία Ασμάτογλου Γιώργος Αττική Αχτσιόγλου Έφη ΒΕΘ Βέττας Ι. Βελετάκης Ν. Βενεζουέλα Βεσυρόπουλος Απ. Βουλή Βουλγαρία Βουλγαρίδης Γιώργος Βρετανία Βόρεια Μακεδονία ΓΕΜΗ ΓΣΕΒΕΕ Γαλλία Γενική Συνέλευση Γερμανία Γεωργιάδης Άδωνις Γιάννης Θεοτοκάς ΔΕΗ ΔΕΣΦΑ ΔΙ.Μ.Ε.Α. ΔΙΕΠΠΥ ΔΙΜΕΑ Δαγούμας Θ. Διοικητικό Συμβούλιο Δούκας Χάρης Δρακακάκης Γιάννης Ε.Ε. ΕΕΑ ΕΚΟ ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΠΕ ΕΛΣΤΑΤ ΕΝΒΕΘ ΕΡΓΑΝΗ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΣΥΔ ΕΤΕΚΑ ΕΤΕπ ΕΥΠ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπάκης Π. Επιτροπή Επιτροπή Ανταγωνισμού Ευρωπαϊκή Ένωση ΗELLENiQ ENERGY ΗΠΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ηνωμένο Βασίλειο Ηράκλειο ΘΕΡΜΟΙΛ Θράκη Θωμαδάκης Μ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΙΟΒΕ Ιλχάν Αχμέτ Ινδία Ιράν Ιταλία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΕΔΑΚ ΚΕΠ Κίνα Καλογήρου Ι. Καρανάσιος Π. Κατρίνης Μανώλης Κεγκέρογλου Βασίλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κλίμα Κονταξής Δημήτρης Κρήτη Κρίντας Θ. Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος Λάτσης Σπ. Λιανός Ι. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ ΜΕΛΚΟ Μάρδας Δ. Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαμουλάκης Χ. Μασαλής Γιώργος Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μαυρομμάτης Γιώργος Μεθάνιο Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μελισσανίδης Δημήτρης Μεταφορικό Ισοδύναμο Μητσοτάκης Κυριάκος Μπόμπορης Παναγιώτης Ξυδάκης Ηρακλής ΟΒΕ ΟΟΣΑ ΟΦΑΕ Οικονομικός Ταχυδρόμος Οικονόμου Γ. ΠΑΣΟΚ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Πάνας Απόστολος Πέτη Πέρκα Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδημητρίου Μπ. Παπαδοπούλου Έλλη Παπαδοπούλου Ελισάβετ Παπαζήσης Γιάννης Παπαμιχαήλ Σωτήρης Παραπολιτικά Πετκίδης Βασίλης Πιστωτικές κάρτες Πλακιωτάκης Γιάννης Πρέβεζα Προκοπίου Γ. ΡΑΕ Ροδόπη Ρωσία ΣΑΜΕΕ ΣΑΠΕΚ ΣΕΒ ΣΕΒΤ ΣΕΕΠΕ ΣΚΑΙ ΣΜΕΑ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Σάκκος Αντώνης Σαμόλης Λ. Σαουδική Αραβία Σβίγκου Ρ. Σιάμισιης Ανδρέας Σκρέκας Κώστας Σκυλακάκης Θ. Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σωκράτης Φάμελλος Σύστημα Εισροών - Εκροών ΤΕΑΠΥΚ Ταγαράς Νίκος Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τζιόλας Χρήστος Τουρκία Τσίπρας Αλέξης Τσαμπαζλής Γιώργος Τσεχία ΥΜΕ ΦΕΚ ΦΗΜ ΦΠΑ Φίλης Ν. Φραγκογιάννης Κώστας Χάρης Δούκας Χανιά Χαρίτσης Αλ. Χατζηθεοδοσίου Γ. Χατζηνικολάου Ν. άδεια έλεγχοι αγγελίες αγρότες αγωγός αδειοδότηση αεροπορικά καύσιμα ανάκτηση ατμών αναβάθμιση ανακαλύψεις ανασφάλιστα ανταγωνισμός ανταποδοτικά αντλίες απάτη απαιτήσεις απεργία αποτελέσματα απόβλητα αργό πετρέλαιο ατύχημα βαρέλι βενζίνη βιοντίζελ βυτίο βυτιοφόρα γεωτρήσεις δειγματοληψίες δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος εισφορά αλληλεγγύης εισφορές εμπάργκο επενδύσεις επιδοτήσεις επιδότηση επικουρικό επιμέτρηση ευρώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα ηλεκτρικό ρεύμα ηλεκτροκίνηση θερμική καταπόνηση ισολογισμοί ιστορία κίνητρα κακοκαιρία κατάρτιση καταγγελίες καυσόξυλα καύσιμα κλιματική αλλαγή κυρώσεις λαθρεμπόριο ληστεία λιπαντήρια λογισμικό μέτρα προστασίας μελέτες μελέτη μεταφορικές μητρώα μικρόβια ναυτιλιακό νοθεία νομοσχέδιο ογκομέτρηση οδηγοί ορυκτά καύσιμα παραμεθόριος παραπομπή παρατηρητήριο τιμών περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πιστοποιητικά πλαφόν πληθωρισμός πλυντήρια πρατήρια πρατήριο καυσίμων προδιαγραφές προμέτρηση πρόστιμα πρόσωπα πτωχευτικός ρεύμα ρούβλια ρύποι στάθμη στατιστικά συνέδριο συναντήσεις συνεργεία συνθετικά καύσιμα συνταξιοδότηση σφράγιση τάνκερ τέλη ταξινομήσεις τελωνείο τιμοκατάλογοι χονδρικής τολουόλη υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης υπ. Οικονομικών υπερκέρδη υποτροφίες υπουργείο Ανάπτυξης υπουργείο Ενέργειας υπουργείο Οικονομικών υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών φορτηγά φορτιστές φυσικό αέριο φωτοβολταϊκά φόροι φόρτιση ωράριο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!