Skip to main content
| Notaka

“Η ΑΙΓΙΝΑ: ΕΡΓΟ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ”

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Total S.A.

 Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από την ακτή της Νιγηρίας σε βάθη νερού άνω των 1.500 μέτρων, το πετρέλαιο της Αιγίνης είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα υπερβολικά βαθιά υπεράκτια έργα μας. Κατασκευασμένο κυρίως για να επιταχύνει το ρυθμό του βιομηχανικού ιστού της Νιγηρίας και τη μεταφορά τεχνολογίας, το έργο θα παράγει 200.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή σχεδόν το 10% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της χώρας.

ΕΝΑ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ

Ανακαλύφθηκε το 2003, το πεδίο της Αιγίνης βρίσκεται στα βάθη των υδάτων μεταξύ 1.400 και 1.700 μέτρων, 200 χιλιόμετρα ανοιχτά από το Port Harcourt. Διαχειρίζεται η Total, η οποία κατέχει μερίδιο 24%, σε συνεργασία με την NNPC, CNOOC, Sapetro και Petrobras.

Το έργο βασίζεται σε ένα σύστημα παραγωγής υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων που συνδέεται με ένα FPSO (πλωτό πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης) που έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει 2,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Με βάρος περίπου 220.000 μετρικούς τόνους και μήκους 330 μέτρων πλάτους 60 μέτρων, το FPSO της Αίγινας είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ από την Total. Το FPSO συνδέεται με 44 υποθαλάσσια φρέατα βάθους 1.600 μέτρων και θα παράγει 200.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.

egm-1.jpg

Το βάθος του νερού αποτελεί πρόκληση για την ανάπτυξη της Αίγινας, η οποία είναι ένα από τα βαθύτερα offshore έργα που λειτουργούσε ποτέ η Total.

Ο Jean-Michel Guy

 

Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του έργου της Αίγινας

 

Η Αίγινα, η νιγηριανή περιπέτεια ενός υπερβολικά βαθιού υπεράκτιου έργου!

 

Τα υπερβολικά βαθιά υπεράκτια έργα απαιτούν ειδικές γνώσεις λόγω των δύσκολων συνθηκών που προκαλούνται από την υψηλή πίεση και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Με βάση σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας, η Total είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα, παράγοντας περισσότερα από 800.000 βαρέλια την ημέρα. Όλα αυτά, τα υπερβολικά βαθιά υπεράκτια έργα αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Total συνεχίζει να καινοτομεί στην Αίγινα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που σχετίζονται με υπερβολικά βαθιά υπεράκτια έργα. Ένα παράδειγμα είναι το σύστημα παραγωγής υποθαλάσσων Vclay που δίνει στις ομάδες μας περισσότερες πληροφορίες σε βάθος και μια πιο ακριβή κατανόηση της δεξαμενής και των θέσεων του φρέατος.

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με την Αίγινα, η Αφρική φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα από τα μεγαλύτερα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο. Για το σύνολο, τα μερίδια είναι υψηλά, ιδίως επειδή η δέσμευσή μας προς τις χώρες υποδοχής είναι ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία μας.

Η τοπική μας πολιτική οικονομικής ανάπτυξης επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς: πρόσληψη και κατάρτιση τοπικών προσώπων, αγορά τοπικών αγαθών και υπηρεσιών και ανάπτυξη τοπικών υποδομών.

Συνολικά, το Νιγηριανό Συμβούλιο Παρακολούθησης της Ανάπτυξης Περιεχομένου (NCDMB) και οι κύριοι ανάδοχοι έργων έχουν θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: να εκπαιδεύσουν περισσότερους από 200 Νιγηριανούς φοιτητές ως μηχανικούς και τεχνικούς, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να βελτιώσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους. 
Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην οικοδόμηση της υποδομής του έργου ήταν Νιγηριανοί και σχεδόν το 77% των ωρών που εργάστηκαν στο έργο ήταν στο εργοστάσιο στο Port Harcourt ή στο Lagos. 
Τέλος, η υποδομή στη χώρα έχει επεκταθεί και ενισχυθεί, κυρίως μέσω της κατασκευής αποβάθρας μήκους 500 μέτρων για τη συναρμολόγηση του FPSO. Μόλις εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός, η αποβάθρα θα είναι διαθέσιμη για άλλα βιομηχανικά έργα.

Μια επιτυχημένη συνεργασία που θα επιτρέψει στο Total και στη Νιγηρία να συνεχιστούν μαζί σε μια περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!