Skip to main content
| Notaka

07:28 “Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Η δράση της ΕΕ οδηγεί σε σαφέστερη και πιο διαφανή τιμολόγηση”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Βρυξέλλες, 25 Μαρτίου 2019

Μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρχών καταναλωτών της ΕΕ, πέντε βιομηχανικοί ηγέτες, Avis, Europcar, Enterprise, Hertz και Sixt, άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων, καθιστώντας τους απόλυτα διαφανείς για τους καταναλωτές.

Μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν είχαν εφαρμόσει πλήρως ορισμένες από τις δεσμεύσεις τους προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές καταναλωτών της ΕΕ να τις θεωρήσουν πλήρως συμμορφούμενες με το δίκαιο της ΕΕ για τους καταναλωτές. Η αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε σήμερα επισημαίνει ότι η Enterprise και η Sixt έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες αλλαγές. Η Avis δεσμεύεται να πραγματοποιήσει τις εναπομένουσες αλλαγές έως το Μάιο του 2019. Η Europcar, η οποία περιλαμβάνει πλέον τη Goldcar, θα εφαρμόσει τις υπόλοιπες αλλαγές έως τον Ιούνιο του 2019. Η Hertz δεσμεύεται να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες αλλαγές το αργότερο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η κ. Věra Jourová , Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, δήλωσε: “Χάρη στην πίεση που θα ασκηθεί δεν θα υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στο γραφείο αναχώρησης όταν ενοικιάζετε το αυτοκίνητό σας. Είναι πραγματικά απογοητευτικό να ξεκινήσετε τις διακοπές σας να πληρώσουν απρόβλεπτα επιπλέον κόστη και να διαβάσουν πολύπλοκα συμβόλαια, θέλω οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο μέγιστο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τις άσχημες εκπλήξεις με τους τελικούς λογαριασμούς ».

Οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί:

  • Συμπεριλάβετε όλες τις χρεώσεις στη συνολική τιμή κράτησης: οι καταναλωτές θα προσφερθούν τώρα μια τιμοκατάλογος στον ιστότοπο που αντιστοιχεί στην τελική τιμή που θα πρέπει να πληρώσουν. Το τέλος αυτό πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πρόσθετες δαπάνες, όπως ειδικές χρεώσεις εξυπηρέτησης καυσίμων, τέλη αεροδρομίου, «πρόσθετες επιβαρύνσεις οδηγού» ή «τέλη μονής κατεύθυνσης» εάν η θέση επιστροφής διαφέρει από τη θέση παραλαβής.
  • Περιγράψτε με σαφήνεια τις βασικές υπηρεσίες ενοικίασης στους όρους και τις προϋποθέσεις σε όλες τις εθνικές γλώσσες: οικαταναλωτές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ασαφείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά της μίσθωσης, όπως χιλιομετρική συμπεριφορά, πολιτική καυσίμων, πολιτική ακύρωσης και απαιτήσεις κατάθεσης κ.λπ.
  • Διευκρινίστε, στην προσφορά τιμών, την τιμή και τις λεπτομέρειες των προαιρετικών πρόσθετων στοιχείων, ιδίως όσον αφορά τις απαλλαγές από ασφάλειες που μειώνουν το οφειλόμενο ποσό σε περίπτωση ζημίας . Αυτό που καλύπτεται από τη βασική τιμή ενοικίασης για ζημίες και ιδίως τι πρέπει να πληρώσει ο οδηγός πρέπει να αναφέρεται σαφώς. Σε περίπτωση αγοράς πρόσθετης ασφάλισης ή απαλλαγής από ζημία, αυτό που αναφέρεται ή δεν περιλαμβάνεται πρέπει επίσης να αναφέρεται σαφώς προτού υπογράψει ο καταναλωτής.

europa.eu

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!