Skip to main content
| Notaka

15:00 “Γραφεία στη Ρωσία για τον πετρελαϊκό κολοσσό της Βενεζουέλας PDVSA”.

 Storage tanks stand in a PDVSA state-run oil company crude oil complex near El Tigre, a town located within Venezuela's Hugo Chavez oil belt, formally known as the Orinoco Belt

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο σχεδιάζει να λειτουργήσει στη Ρωσία γραφεία του πετρελαϊκού κολοσσού PDVSA, εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων.

Η Βενεζουέλα σκοπεύει να ανοίξει γραφείο του πετρελαϊκού κολοσσού PDVSA στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Βενεζουελάνος υπουργός Πετρελαίου, Μανουέλ Κεβέδο.

«Συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας (με τη Ρωσία) και σχεδιάζουμε να ανοίξουμε γραφείο του PDVSA στη Ρωσία», είπε ο Κεβέδο μιλώντας σε διευρυμένη σύνοδο του ΟΠΕΚ στο Μπακού.

Στις αρχές Μαρτίου, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες ανακοίνωσε ότι το Καράκας αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της PDVSA στη Λισαβόνα και να τα μεταφέρει στη Μόσχα, καθώς όπως εξήγησε, η Ευρώπη δεν παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις προστασίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Τον Ιανουάριο, ο Τζον Μπόλτον, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά της PDVSA, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας, μπλοκάροντας περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Ο Στίβεν Μνούτσιν υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο αποκλεισμός των περιουσιακών στοιχείων της PDVSA είναι προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και την αμερικανική αγορά.

Το Καράκας καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις τονίζοντας ότι είναι παράνομες και κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι αυτό που πραγματικά επιδιώκει είναι να βάλει στο χέρι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.

sputniknews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!