Skip to main content
| Notaka

08:37 “Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: οι τράπεζες πρέπει να μετριάσουν τον κίνδυνο ενδεχόμενων ζημιών”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη νέους κανόνες της ΕΕ για την τυποποιημένη ελάχιστη κάλυψη των επισφαλειών.

 

Τα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου πιθανών, μελλοντικών, μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) που συσσωρεύθηκαν λόγω των οικονομικών κρίσεων που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση του 2008 εγκρίθηκαν από το Κοινοβούλιο, με 426 ψήφους υπέρ, 151 και 22 αποχές.

Θα συμβάλουν στην ενίσχυση της Τραπεζικής Ένωσης, στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας καθώς και στην κερδοφορία των τραπεζών και στην ενθάρρυνση των δανείων που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι δάνεια που έχουν καθυστερήσει για περισσότερες από 90 ημέρες ή είναι απίθανο να εξοφληθούν πλήρως.Για να συμπληρώσει τους ισχύοντες κανόνες σχετικά με τα ίδια κεφάλαια, το Κοινοβούλιο ψήφισε να θεσπίσει κοινά ελάχιστα επίπεδα κάλυψης ζημιών.

Κάθε τράπεζα θα πρέπει να καθορίσει ένα χρηματικό ποσό για να καλύψει τις ζημίες που προκαλούνται από τα μελλοντικά δάνεια που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεπαρκή. Ωστόσο, οι απαιτήσεις κάλυψης για τις τράπεζες θα ποικίλλουν, ανάλογα με το αν τα μη εξυπηρετούμενα άτο α είναι εξασφαλισ ένα ε επιλέξι η πιστωτική προστασία, δηλαδή εξασφαλίσεις ή ακάλυπ α. Θα ληφθεί επίσης υπόψη το είδος της εξασφάλισης που χρησιμοποιείται, όπως η ακίνητη περιουσία

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι έχουν ήδη συμφωνηθεί ανεπίσημα με το Συμβούλιο, θα ισχύουν μόνο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν εκδοθεί μετά την έναρξη ισχύος του κανονισμού.

Αποσπάσματα

Ο συνεισηγητής Esther de Lange (ΕΛΚ, NL) δήλωσε: “Είμαι περήφανος που χρειάστηκαν 12 μήνες για να εγκριθεί η πρόταση ως νόμος. Τώρα έχουμε για πρώτη φορά νομικά δεσμευτικά επίπεδα για νέες ΜΑΔ σε όλες τις τράπεζες παράλληλα με τις απαιτήσεις τράπεζας ανά τράπεζα που ορίζει ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM). “

“Θέλουμε να βελτιώσουμε τη συνολική υγεία του τραπεζικού τομέα της ΕΕ και να κάνουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα πιο σταθερό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα τώρα και να μην το αφήσουμε στην επόμενη γενιά”.

Roberto Gualtieri (S & D, IT), ο συνεισηγητής είπε: “Ο νέος αυτός κανονισμός αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου για τη μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα. Το νέο πρακτικό αντιστάθμισμα θα εξασφαλίσει ότι τα μη εκτελεστικά ανοίγματα θα παρέχονται πιο προσεκτικά, αποφεύγοντας παράλληλα αρνητικές αρνητικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία, στους καταναλωτές και σε όλους τους άλλους δανειολήπτες ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!