Skip to main content
| Notaka

12:37 “Οι ΗΠΑ θα οδηγήσουν την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου τα επόμενα χρόνια;”.

 ÎŸÎ¹ ΗΠΑ θα οδηγήσουν την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου τα επόμενα χρόνια;

Οι ΗΠΑ θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου κατά τα επόμενα πέντε έτη, προσθέτοντας επιπλέον 4 εκατ. βαρέλια στην ήδη αυξημένη ημερήσια παραγωγής τους, σημειώνει στην τελευταία της έκθεση η International Energy Agency (ΙΕΑ).

Πιο συγκεκριμένα, η ΙΕΑ εκτιμά ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των natural gas liquids (NGLs) θα αυξηθεί στα 19,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως το 2024 από τα 15,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2018. Κατά συνέπεια, εάν οι εκτιμήσεις της ΙΕΑ επιβεβαιωθούν, τότε οι αποστολές αργού από τις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν εκείνες από Ρωσία και Σαουδική Αραβία έως το 2024.

Aπό την άλλη, η ΙΕΑ σημειώνει ότι ο αντίκτυπος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι μικρός για την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, η οποία έως το 2024 εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται με ρυθμό 1,2 εκατ. βαρελιών/ημέρα.

Τέλος το Ιράκ αναμένεται να ενισχύσει την θέση του στην παγκόσμια αγορά μαύρου χρυσού και να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη της προσφοράς αργού μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ όπως προβλέπει η ΙΕΑ.

naftikachronika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!