Skip to main content
| Notaka

09:01 “Υποχώρησαν τα περιθώρια διύλισης της Shell το 2018 – Kαθοριστικές οι νέες συνθήκες με βάση το IMO”.

 Î¥Ï€Î¿Ï‡ÏŽÏÎ·ÏƒÎ±Î½ τα περιθώρια διύλισης της Shell το 2018 - Kαθοριστικές οι νέες συνθήκες με βάση το IMO

Tα μέσα περιθώρια διύλισης στο Ρότερνταμ μειώθηκαν πάνω από 40% στα 2,5 δολ. / βαρέλι, στη Σιγκαπούρη υποχώρησαν πάνω από 60%, ενώ τα περιθώρια στις ακτές του Κόλπου στις  ΗΠΑ ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερα
Η Royal Dutch Shell σημείωσε υποχώρηση στα περιθώρια διύλισης και πετροχημικών σε όλες τις βασικές περιοχές διύλισης της Ευρώπης, της Σιγκαπούρης και των Ηνωμένων Πολιτειών το 2018, σύμφωνα με έκθεση για το πετρέλαιο που επικαλείται το Reuters.
Tα μέσα περιθώρια διύλισης στο Ρότερνταμ μειώθηκαν πάνω από 40% στα 2,5 δολ. / βαρέλι. Τα περιθώρια κέρδους στη Σιγκαπούρη υποχώρησαν πάνω από 60%, ενώ τα περιθώρια στις ακτές του Κόλπου στις  ΗΠΑ ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερα .
Η Shell ανέφερε ότι η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης προϊόντων πετρελαίου συμβαδίζει με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, οι υψηλότερες τιμές αργού και οι προσθήκες δυναμικότητας διύλισης στη Μέση Ανατολή και την Ασία συνέβαλαν στην πτώση.
«Αναμένοντας την εξέλιξη, πιστεύουμε ότι τα περιθώρια διύλισης μπορούν να επηρεαστούν από την εισαγωγή της νέας προδιαγραφής για τα καύσιμα πλοίων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού το 2020», ανέφερε η έκθεση.
Η Shell επεσήμανε ότι τα περιθώρια πυρόλυσης του ντίζελ της Ασίας μειώθηκαν απότομα το 4ο τρίμηνο του 2018 λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των δασμών των ΗΠΑ.
 Τα περιθώρια πυρόλυσης αιθάνης των Η.Π.Α. πιέστηκαν από νέες προσθήκες δυναμικότητας. 
Αλλά στην Ευρώπη, η ζήτηση ήταν υγιής και τα περιθώρια πυρόλυσης νάφθας στην περιοχή μειώθηκαν το λιγότερο το 2018.


worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!