Skip to main content
| Notaka

12:20 “Reuters: Ενδιαφέρον ExxonMobil για έρευνες στην ισραηλινή ΑΟΖ”.

 

Πληροφορίες για πιθανή εμπλοκή της ExxonMobil  στην ΑΟΖ του Ισραήλ για έρευνα γεωτρήσεων επικαλείται το Reuters  σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση  ενδεχομένως να σημαίνει  πως η Exxon  θα είναι  η πρώτη ενεργειακή εταιρείας  η οποία θα εμπλακεί σε χώρα η οποία βρίσκεται σε τεχνικά σε «πόλεμο» με  τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters  τα στελέχη της Exxon πραγματοποίησαν συνομιλίες με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς στο Χιούστον αυτή την εβδομάδα σχετικά με την υποβολή προσφορών για το δικαίωμα εξερεύνησης και εξόρυξης πετρελαίου στον γύρο αδειοδότησης  που θα διεξάγει το Ισραήλ τον Ιούνιο.

Η Exxon, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, πρόσφατα απέκτησε πακέτο δεδομένων αξίας 50.000 δολαρίων από το ισραηλινό υπουργείο ενέργειας σχετικά με τον γύρο αδειοδότησης δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο Reuters.

Μια ομάδα Exxon επισκέφθηκε επίσης ένα κέντρο δεδομένων που δημιουργήθηκε από το υπουργείο της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την πηγή. «Στο κέντρο υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη γεωλογία των υποθαλάσσιων πετρωμάτων, που πιστεύεται ότι ανέρχονται σε 75 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 6,6 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις».

«Η Exxon αρνήθηκε να σχολιάσει όπως και το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ», σημειώνεται.  

sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!