Skip to main content
| Notaka

08:25 “Το Καζακστάν έτοιμο να καλέσει ρωσικές εταιρείες για εξεύρεση νέων αποθεμάτων πετρελαίου”.

 Î¤Î¿ έμβλημα της LUKoil

Πιθανότατα, το Καζακστάν θα ζητήσει από τους ενεργειακούς κολοσσούς της Ρωσίας LUKoil και Rosneft να συμμετάσχουν στην αναζήτηση για νέα πετρελαϊκά κοιτάσματα στο έδαφός του.

Το Καζακστάν είναι πρόθυμο να προσκαλέσει ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών κολοσσών LUKoil και Rosneft, προκειμένου να διερευνήσουν τα νέα αποθέματα στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Καζακστάν Κανάτ Μποζουμπάγιεφ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης CERAWeek στο Χιούστον του Τέξας.

Στο συνέδριο, ο Μποζουμπάγιεφ ρωτήθηκε αν ήταν πιθανό να ανακαλυφθούν νέα αποθέματα στη χώρα. Ο υπουργός ανέφερε στην απάντηση του ότι το Καζακστάν θα προχωρήσει σε ένα νέο κρατικό πρόγραμμα γεωλογικής εξερεύνησης φέτος.

«Καλούμε τις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες. Έχω ήδη συζητήσει με τον CEO της LUKoil Βατζίτ Αλεκπέροφ, ανέφερε ο Μποζουμπάγιεφ, προσθέτοντας ότι το Καζακστάν είχε «πολύ άνετες σχέσεις» με την εταιρεία.

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε τη θετική φύση της συνεργασίας με τη Ρωσική εταιρεία Rosneft.

Αναφέρθηκε επίσης στις εταιρείες ExxonMobil και Royal Dutch Shell ως εταιρείες που ενδέχεται να συμμετέχουν στη διερεύνηση των αποθεμάτων του Καζακστάν.

sputniknews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!