Skip to main content
| Notaka

14:23 “Η Repsol θέλει να ανοίξει μεγάλο αριθμό πρατηρίων εκτός Ισπανίας”.

 Η πετρελαϊκή εταιρεία διαθέτει πλέον το 31% των πρατηρίων καυσίμων εκτός Ισπανίας – 4.849 πρατήρια καυσίμων σε πέντε χώρες.

Η Repsol θέλει να ανοίξει μεγάλο αριθμό πρατηρίων εκτός Ισπανίας

Η Repsol δεσμεύεται να μειώσει την εξάρτησή της από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου στην Ισπανία υπέρ άλλων αγορών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία πετρελαίου στην CNMV, το 2018 η Repsol έκλεισε 95 πρατήρια βενζίνης στην Ισπανία και άνοιξε 235 εκτός της χώρας, με κύριο στόχο το Μεξικό.

Η εταιρεία έχει πλέον 3.350 σταθμούς στην Ισπανία και 1.499 στο εξωτερικό, – το 31% των συνολικών δραστηριοτήτων της στην αγορά λιανικής πώλησης καυσίμων. Ο αριθμός των πρατηρίων βενζίνης Repsol στο εξωτερικό – που υπήρχαν στην Πορτογαλία, την Ιταλία και το Περού την εποχή εκείνη – δεν έφτασε τις 1.000 τοποθεσίες πριν από πέντε χρόνια.

Επιπλέον, η πετρελαϊκή εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την El Corte Inglés να αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων ευκολίας, στοχεύοντας 350 Supercor και Stop & Go καταστήματα να είναι εγκατεστημένος στο δίκτυο των πρατηρίων σε όλη τη χώρα.

Μεξικό και Περού, στοχευμένες αγορές

Η πιο σημαντική προσφορά της Repsol στην ξένη αγορά είναι αναμφισβήτητα το Μεξικό. Εδώ η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει 400 πρατήρια καυσίμων μέσα στα επόμενα χρόνια έως ότου φτάσει το 10% του κλάδου των καυσίμων λιανικής. Προς το παρόν, η εταιρεία υπό την προεδρία του Antoni Brufau έχει ήδη ανοίξει 168 σταθμούς βενζίνης από τον προβλεπόμενο στόχο. Επιπλέον, η Repsol έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία λιπαντικών του Μεξικού Bardhal.

Το Περού είναι η άλλη σημαντική αγορά την οποία η Repsol θέλει να διερευνήσει σε βάθος. Η χώρα των Άνδεων έχει δει ότι η ισπανική εταιρεία αγόρασε 26 πρατήρια βενζίνης υπό την επωνυμία Puma, εκτός από συνολικά 560 πρατήρια καυσίμων που η εταιρεία κατέχει ήδη σε όλη τη χώρα. Το 2013, η Repsol μετρούσε 354 πρατήρια καυσίμων. σήμερα, το Περού είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Repsol από πλευράς εσόδων, μετά την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, η Repsol αύξησε τον αριθμό των πρατηρίων καυσίμων στην Πορτογαλία από 433 σε 465 και στην Ιταλία από 202 σε 306, σύμφωνα με το Okdiario.

POPEK.GR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!