Skip to main content
| Notaka

14:32 “Πτώση για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά έξι εβδομάδων”.

 Î Ï„ώση για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά έξι εβδομάδων

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου που άγγιξαν νωρίτερα τα επίπεδα των 70 δολαρίων το βαρέλι, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Πάντως, οι απώλειες περιορίστηκαν από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των  συμμάχων του να μειώσουν την παραγωγή.

Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ μειώθηκε κατά 35 σεντς στα 69,12 δολ/βαρέλι νωρίτερα αφού ενισχύθηκε προηγουμένως μέχρι και τα 69,70 δολ/βαρέλι – στα υψηλότερα επίπεδα δηλαδή από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 24 σεντς στα 64,93 δολ/βαρέλι.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω της εξασθένισης του δολαρίου αλλά και τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας που αύξησαν τις ανησυχίες για την προμήθεια πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, η οποία έχει ήδη περιοριστεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ με μια σειρά πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Χθες Τετάρτη οι τιμές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Νοέμβριο μετά από μια απροσδόκητη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, που υποχώρησαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια, στα 428,31 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!