Skip to main content
| Notaka

15:04 “Οι διεργασίες των μελών του ΟΠΕΚ για την επίτευξη των στόχων τους”.

 ÎŸÎ¹ διεργασίες των μελών του ΟΠΕΚ για την επίτευξη των στόχων τους

Αλλαγές στην προοπτική των επενδύσεων εξετάζει ο ΟΠΕΚ
Τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του διεξήγαγαν περαιτέρω συζητήσεις έτσι ώστε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μετρούν τον αντίκτυπο που έχουν οι περικοπές της παραγωγής τους, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις που θα επηρέαζαν την ταχύτητα με την οποία έφτασαν τους στόχους τους.
Ένα λοιπόν από αυτά που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η μέτρηση των εμπορικών αποθεμάτων πετρελαίου στις ανεπτυγμένες οικονομίες έναντι του μέσου όρου των επτά ετών αντί για τα πέντε χρόνια, ανέφεραν οι εκπρόσωποι. 
Κάτι τέτοιο πιθανώς να απαιτούσε μεγαλύτερη περίοδο περικοπών για να επιτευχθεί ο στόχος.
Τα αποθέματα υποχώρησαν περαιτέρω τον Φεβρουάριο σε περίπου 44 εκατομμύρια βαρέλια πάνω από πλεόνασμα 293 εκατομμυρίων βαρελιών τον Ιανουάριο του 2017, τον πρώτο μήνα των περικοπών.
Αν υποθέσουμε ότι οι σημερινές συνθήκες παραμείνουν οι ίδιες, η αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επανισορροπήσει το πενταετές μέτρο κατά το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί που συμμετείχαν σε αυτή τη συμφωνία, ανέφεραν προηγουμένως ότι ο πενταετής μέσος όρος είναι ελαττωματικός.
Τέλος, οι υπουργοί από τον ΟΠΕΚ και από την κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ, η οποία περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, θα συναντηθούν έπειτα στη Τζέντα στις 15 Απριλίου. Υπουργοί από τα 24 έθνη που συμμετέχουν στη συμφωνία περικοπών συγκεντρώνονται στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!