Skip to main content
| Notaka

15:25 “Πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω της αμερικανικής παραγωγής αργού”.

 Î Î¹Î­ÏƒÎµÎ¹Ï‚ στις τιμές του πετρελαίου λόγω της αμερικανικής παραγωγής αργού

Υπό πίεση εξακολουθούν να βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της ταχείας ανάπτυξης των αμερικανικών σχιστολιθικών κοιτασμάτων που είχε ως αποτέλεσμα ο μαύρος χρυσός να διερύνει τις χθεσινές απώλειες. Ωστόσο μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι αυτή ακριβώς η αδυναμία των τιμών να ανέβουν είναι που θα κόψει την φόρα των Αμερικανών παραγωγών, καθώς θα συρρικνώσει τα περιθώρια κέρδους τους.

Η τιμή του αργού τύπου West Texas Intermediate είναι αυτή την ώρα στα 61,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα το πρωί έφτασε και τα 61,18 δολ. σημειώνοντας πτώση 18 σεντς ή 0,3% από το τελευταίο κλείσιμο.

Η τιμή του μπρεντ είναι στα 64,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πρωί ήταν στα 64,77 δολ. με πτώση επίσης 18 σεντες ή 0,3%.
Χθες Δευτέρα οι τιμές τόσο του μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση περί το 1%.
«Οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο των ανησυχιών για την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή ίσως ωθήσουν τα αμερικανικά αποθέματα ψηλότερα», αναφέρει η ANZ bank.

Η υγιής ζήτηση και ο συνεχιζόμενος περιορισμός στην προμήθεια πετρελαίου από μια ομάδα παραγωγών υπό τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία, ωστόσο, εμποδίζουν την περαιτέρω πτώση των τιμών.

Τα τελευταία στοιχεία από τις ΗΠΑ,αποκαλύπτουν ότι ήδη από τα τέλη του 2017 η αμερικανική παραγωγή αργού έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας υπολογίζει ότι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους θα έχει υπερβεί και τα 11 εκατ. βαρέλια. Η παραγωγή από σχιστολιθικά κοιτάσματα μόνο έχει ανέλθει στα επίπεδα ρεκόρ των 6,95 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή συνυπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις στους  κόλπους του ΟΠΕΚ απέναντι στις τιμές. Η Σαουδική Αραβία θέλει να τις δει με κάθε τρόπο να ανεβαίνουν κοντά στα 70 δολάρια ή ακόμη και υψηλότερα. Από την άλλη το Ιράν πιστεύει ότι θα πρέπει να μείνουν κοντά στα 60 δολάρια, ώστε να ασκηθεί πίεση στους ανεξάρτητους Αμερικανούς παραγωγούς. 

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας αναμένεται αύριο Τετάρτη να δημοσιοποιήσει τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!