Skip to main content
| Notaka

15:45 “ΟΠΕΚ: Χρειάζονται επενδύσεις τουλάχιστον $10 τρισ. στην βιομηχανία πετρελαίου μέχρι το 2040”.

ΟΠΕΚ: Χρειάζονται επενδύσεις τουλάχιστον $10 τρισ. στην βιομηχανία πετρελαίου μέχρι το 2040

 Αποτέλεσμα εικόνας για OPEC

Νέες επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 10 τρισ. δολαρίων χρειάζεται η πετρελαιοβιομηχανία μέχρι το 2040 προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής προσφορά που θα ανταποκρίνεται στην ζήτηση του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail bin Mohammed al-Mazroui.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο πετρελαίου International Petroleum Week στο Λονδίνο, ο al-Mazroui – που είναι επίσης πρόεδρος του ΟΠΕΚ για το 2018 – απηύθυνε έκκληση για περισσότερες επενδύσεις, καθώς η αγορά αρχίζει να εξισορροπεί ξανά μετά από χρόνια πλεονάζουσας προσφοράς.

“Το 2018 αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά, καθώς περιμένουμε να επιτευχθεί η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά, αλλά κυρίως περιμένουμε κάποιες σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ.

“Μιλάμε για 22 χρόνια μέχρι το 2040 και γνωρίζουμε ότι χρειάζονται 5 χρόνια από την στιγμή που αποφασίζεται μια επένδυση μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Ως εκ τούτου, πιστεύω πως εμείς ως ΟΠΕΚ επιθυμούμε να δούμε αυτή την αποκατάσταση στην αγορά και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!