Skip to main content
| Notaka

08:45 “Μείωση της πειρατείας τον Ιανουάριο στην Ασία”.

 

Συνολικά επτά περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας κατά πλοίων αναφέρθηκαν στην Ασία τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με…
τον περιφερειακό παρατηρητήριο πειρατείας ReCAAP ISC.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, όταν αναφέρθηκαν συνολικά 16 συμβάντα, η κατάσταση τον Ιανουάριο του 2018 βελτιώθηκε. Αλλά και σε ετήσια βάση παρατηρήθηκε μια μείωση από τα 10 συμβάντα που αναφέρθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ReCAAP.

Από τα επτά αναφερόμενα περιστατικά, πέντε ήταν ολοκληρωμένες ενέργειες και δύο ήταν απόπειρες πειρατείας/ληστείας. Ένα από αυτά ήταν περιστατικό πειρατείας και έξι ένοπλες ληστείες σε πλοία.

Πέντε περιστατικά συνέβησαν επί των πλοίων ενώ βρίσκονταν σε αγκυροβόληση, συγκεκριμένα στις περιοχές Muara Berau (Ανατολική Καλιμαντάν, Ινδονησία), Μανίλα (Φιλιππίνες), Cam Pha (Βιετνάμ) και Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τα δύο περιστατικά που συνέβησαν εν πλω ήταν στα ανοιχτά του Alang, Gujarat (Ινδία) και του Pulau Karimun (Στενά της Malacca και της Σιγκαπούρης).

Δεν υπήρξε καμιά ολοκληρωμένη ενέργεια ή απόπειρα περιστατικού που να σχετίζεται με απαγωγή πληρώματος στην Sulu-Celebes Sea και στα νερά ανατολικά του Sabah. Όπως και κανένα περιστατικό που να αφορούσε την πειρατεία πλοίων με σκοπό την κλοπή φορτίου πετρελαίου τον Ιανουάριο του 2018, ανέφερε η ReCAAP.

Τα άσχημα νέα παρ’ όλα αυτά είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2018, εννέα ναυτικοί εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι. Οι αρχές των Φιλιππίνων συνεχίζουν να διεξάγουν επιχειρήσεις καταδίωξης και να εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις για τη διάσωση του απαχθέντος πληρώματος και την εξουδετέρωση της πειρατικής ομάδας.
Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!