| Notaka |

07:25 Ο Δήμος Ασπροπύργου ανακάλυψε το τέλος χρήσης υπεδάφους – Ποια εταιρεία βρέθηκε με χρέος….ανύπαρκτο”.

Στο «κυνήγι» των εσόδων η Δημοτική Αρχή κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

 Ο Δήμος Ασπροπύργου ανακάλυψε το τέλος χρήσης υπεδάφους - Ποια εταιρεία βρέθηκε με χρέος....ανύπαρκτο

Πρόστιμα και προσαυξήσεις στον …αέρα ρίχνουν οι Δήμαρχοι στην προσπάθεια τους να μαζέψουν έσοδα για να συντηρήσουν την εκλογική τους πελατεία μέσα από προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ασπροπύργου, ο οποίος ψάχνει το …υπέδαφος για να βρει έσοδα ενώ άλλοι Δήμοι «κυνηγούν» ότι βρίσκεται πάνω στο έδαφος  βάζοντας τέλος εισόδου και εξόδου στα πρατήρια  υγρών καυσίμων με τη δικαιολογία ότι είναι «καταληψίες» των πεζοδρομίων όταν η άδεια λειτουργίας  προβλέπει την είσοδο και την έξοδο των αυτοκίνητων. 
Πρόσφατα ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου ανακάλυψε το τέλος χρήσης υπεδάφους για τους αγωγούς που περνούν από το υπέδαφος του Δήμου Ασπροπύργου. 
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου βρήκαν  ότι διέρχεται αγωγός  καυσίμων συνολικού μήκος 8.000 μέτρων  από την περιοχή τους. 
Όμως στη βιασύνη της, η Διεύθυνση Πολεοδομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου «χρέωσαν» τον αγωγό καυσίμου στα Ελληνικά  Πετρέλαια  Α.Ε.  
Οι αρμόδιοι υπολόγισαν ότι το μήκος του αγωγού ανέρχεται σε 1.440 και έβγαλαν το τέλος χρήσης υπεδάφους που ανέχεται σε 546 ευρώ το μέτρο και το συνολικό ποσό του τέλους ανήλθε σε 786.240 ευρώ για το 2013. 
Στη συνέχεια με την προτροπή της Δημοτικής Αρχής, οι τεχνικές υπηρεσίες υπολόγισαν το τέλος  χρήσης υπεδάφους για τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017. 
Τα προβλεπόμενα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε 834.033 ευρώ το χρόνο και για την πενταετία 2013 έως 2017 τα έσοδα από το τέλος χρήσης υπεδάφους, τα υπολόγισαν στα 4.122.374,40 ευρώ. 
Η Δημοτική Αρχή προχώρησε και στο επόμενο στάδιο βάζοντας πρόστιμο 100% με αποτέλεσμα η συνολική απαίτηση να διαμορφώνεται στα 8.244.748,80 ευρώ. 
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής δημοσιεύθηκε στη διαύγεια στις 13 Δεκεμβρίου 2017 με αριθμό πρωτοκόλλου  46171. 
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ ενημέρωσε άμεσα τη δημοτική Αρχή του Ασπροπύργου ότι δεν είναι ο δικός της ο αγωγός της και δεν συντρέχει λόγος να  επιβληθεί το τέλος χρήσης υπεδάφους όπως και οι προσαυξήσεις και στη συνέχεια με νέα απόφαση με την οποία  ανακαλεί τον  αρχικό καταλογισμό. 
Στο «κυνήγι» των εσόδων η Δημοτική Αρχή κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. 
Στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι ο αγωγός καυσίμων ανήκει στην εταιρεία  με την επωνυμία «Εταιρεία  Αγωγού Καυσίμων Αεροδρομίου Αθηνών».  
Ο Δήμος Ασπροπύργου στρέφει το ενδιαφέρον του προς την εταιρεία με σκοπό να τις επιβάλει το τέλος χρήσης υπεδάφους και πιθανόν να τους επιφυλάσσει και προσαυξήσεις. 
Το bankingnews επικοινώνησε με στέλεχος της εταιρείας, το οποίο έμεινε έκπληκτός από τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ασπροπύργου.
Το ίδιο είπε ότι ο αγωγός βρίσκεται σε καθεστώς λειτουργίας από το 2002 και ανέφερε ότι ο αγωγός  καυσίμου έγινε με βάση το νόμο 3054 τον Οκτώβριο του 2002, ο οποίος προβλέπει την απαλλαγή τελών και άλλων φόρων.  
Οι Δήμοι καθώς δεν επιθυμούν να μειώσουν τα κόστη τους, προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα βάζοντας χαράτσια προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα όρια των Δήμων.     

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!