Skip to main content
| Notaka

12:00 Η JetOil απευθύνει «SOS» προς το Πρωτοδικείο”.

 

Την έκδοση της απόφασης αναφορικά με την ένταξη της Jet Oil στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα ζητούν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας με επιστολές τους προς τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση παρόλο που η υπόθεση έχει εκδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Όλα αυτά ενώ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου έληξε η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε παράσχει ο επενδυτής (Cetracore Energy).

Στην επιστολή της διοίκησης επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης «συμφωνήθηκε μεταξύ του επενδυτή και των συμβαλλόμενων πιστωτριών τραπεζών η χρηματοδότησή της κατά την ενδιάμεση περίοδο, εώς ότου δηλαδή εκδοθεί απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η λήψη αυτής δε της απόφασης για την χρηματοδότηση της εταιρίας καθίστατο αναγκαία εν όψει του εγχειρήματος της εξυγίανσης της επιχείρησης, καθότι σε οιαδήποτε άλλη περίπτωση εάν δεν είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση η επιχείρηση θα όδευε σε απόλυτη απαξίωση».

Δεδομένης όμως της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης σημειώνεται στην επιστολή «το τεράστιο τούτο εγχείρημα καθίσταται εν αμφιβόλω καθότι πλέον δεν υφίσταται ταμειακά διαθέσιμα, εξαντληθείσας της χρηματοδοτήσεως και πλέον συσσωρεύονται καθημερινώς υποχρεώσεις που κλυδωνίζουν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης».

«Τα γεγονότα δε τούτα, θα έχουν περαιτέρω συνέπεια την απομείωση της αξίας της εταιρίας μας, με αποτέλεσμα ο αξιόχρεος και φερέγγυος επενδυτής, να αποσύρει το ενδιαφέρον του, προς ζημία απάντων των πιστωτών μας», καταλήγει.

Εκκληση προς το δικαστήριο απεύθυνε και το σωματείο εργαζομένων. Και αυτοί επισημαίνουν ότι «σε συνέχεια της ακρόασης της αίτησης εξυγίανσης της εταιρίας στις 27, Σεπτεμβρίου 2017, το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έχει εκδώσει ακόμα την απόφασή του με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε εάν η εταιρία θα συνεχίσει να υφίσταται η όχι. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση που δόθηκε στην εταιρία από κοινού από τις πιστώτριες τράπεζες και τον επενδυτή έληξε στις 31/12/2017 με αποτέλεσμα η εταιρία να μην έχει άλλη ρευστότητα και εμείς να μην γνωρίζουμε εάν θα πληρωθούμε στο τέλος του μήνα».

«Αυτό που ζητάμε ως εργαζόμενοι της MAMIDOIL – JETOIL με την παρούσα επιστολή είναι να εκδοθεί άμεσα η απόφαση του Πρωτοδικείου. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση επιδεινώνει την υπάρχουσα ήδη πολύ άσχημη κατάσταση του προσωπικού της εταιρίας το οποίο έχει αντιμετωπίσει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικό βιοποριστικό πρόβλημα».

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!