Skip to main content
| Notaka

06:55 Πετρέλαιο: Αποχαιρέτισε το υψηλό τριετίας μετά τα σχόλια Trump για το δολάριο”.

Πετρέλαιο: Αποχαιρέτισε το υψηλό τριετίας μετά τα σχόλια Trump για το δολάριο

 

Με μια μεταβολή της τελευταίας στιγμής η τιμή του πετρελαίου έλαβε αρνητικό πρόσημο, εγκαταλείποντας το υψηλό τριών ετών. Καταλυτικά επέδρασαν οι δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο Νταβός για το δολάριο που “πυροδότησαν” την ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος.

Οι τιμές κατευθύνονταν προς άλλο ένα κλείσιμο σε υψηλό άνω των τριών ετών, βρίσκοντας στήριξη στη συνεχιζόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και στην έντονη εξασθένιση του δολαρίου. Αλλά παρέδωσαν όλα τους τα κέρδη, όταν το CNBC μετέδωσε πως ο Trump δήλωσε ότι το δολάριο θα ενισχυθεί με τον καιρό και πως ο ίδιος επιθυμεί ένα ισχυρό δολάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Δολαρίου υποχώρησε σε χαμηλό τριετίας την Τετάρτη, στον απόηχο της δήλωσης του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ πως το ασθενές δολάριο είναι ωφέλιμο για το εμπόριο. Ο δείκτης συνέχισε την πτωτική του πορεία την Πέμπτη για να επιστρέψει σε θετικό έδαφος μετά την παρέμβαση Trump στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Μαρτίου έχασε 10 σεντς ή σχεδόν 0,2%, κλείνοντας στα 66,51 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την Τετάρτη είχε ολοκληρώσει τις συναλλαγές στο υψηλό τριών ετών των 65,61 δολαρίων το βαρέλι.

Το αργό τύπου brent, έχασε 11 σεντς ή σχεδόν 0,2% στα 70,42 δολ, το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ: Capital

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!