Skip to main content
| Notaka

11:20 “Επεκτείνονται τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους”.

Επεκτείνονται τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους

 

Μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες αρκετών περιοχών της χώρας ετοιμάζονται να στήσουν οι αγρότες τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η μείωση του κόστους παραγωγής και της τιμής του πετρελαίου, το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά και η ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ, το ζήτημα των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η χαρτογράφηση των μπλόκων

Την αρχή έκαναν χθες Δευτέρα οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι βγήκαν με τα αγροτικά τους οχήματα στον Οδικό Άξονα Κεντρικής Ελλάδας στο ύψος του Δέλτα.

Την Τετάρτη έχουν αποφασίσει να βγουν στο δρόμο οι αγρότες των Τρικάλων στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, ενώ στη Μαγνησία μετά την συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα στις 11 π.μ. στην Εφορία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασίσει την ημέρα και το τόπο στησίματος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.

Την Πέμπτη, μπλόκο στον κόμβο του Πλατύκαμπου στην ΠΑΘΕ θα στήσουν οι αγρότες της Λάρισας, στον κόμβο της Κουλούρας οι αγρότες της Ημαθίας και στον σταθμό της Μεσσήνης τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης. Την ίδια μέρα οι αγρότες του Ηρακλείου θα στήσουν μπλόκο στο Πραιτώρι.

Την Παρασκευή μπλόκο στην γέφυρα Άρτας θα στήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Άρτας και Πρέβεζας, ενώ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά.

Το Σάββατο οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα στήσουν μπλόκα στους κόμβους Συκιάς και Ερμίτσας στο δρόμο Αγρινίου-Μεσολογγίου).

Την Κυριακή οι αγρότες της Ευρυτανίας θα πραγματοποιήσουν μπλόκο στη γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι και οι της Κοζάνης στη γέφυρα Σερβίων.

Την Δευτέρα μπλόκο στο Αμύνταιο θα στήσουν οι αγρότες της Φλώρινας και οι αγρότες της Φθιώτιδας στους κόμβου Ανθήλης και Δομοκού.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συσκέψεις στις οποίες θα ληφθούν αποφάσεις για στήσιμο μπλόκων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η Κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται στις 3 Φεβρουαρίου, οπότε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της έκθεσης Agrotica.

ΠΗΓΗ: news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!