Skip to main content
| Notaka

11:25 Κύπρος: Διασπάθιση Χρήματος στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων”.

 

Σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε χθες, η Ελεγκτική Υπηρεσία της Κύπρου κάνει λόγο για «απαράδεκτο» χειρισμό των θεμάτων προσωπικού στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), κατηγορώντας την για συνεχιζόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση που αφορά στην περίοδο από 25.10.2013 μέχρι 31.12.2016, τα σημαντικότερα ευρήματα του ελέγχου, αφορούν:

  • Μη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων αναφορικά με τους προϋπολογισμούς της ΕΥΚ.
  • Προσλήψεις προσωπικού και εφαρμογή νέων κλιμάκων μισθοδοσίας χωρίς τη λήψη της εκ των προτέρων έγκρισης του αρμόδιου Υπουργείου (ΕΕΒΤ), καθώς επίσης του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Παραχώρηση της κρατικής χορηγίας από το Υπουργείο Οικονομικών στην ΕΥΚ, χωρίς να ικανοποιείται σχετικός όρος σε Σημείωση των περί των Προϋπολογισμών του Κράτους Νόμων για μειώσεις των απολαβών του προσωπικού της ΕΥΚ, σύμφωνα με τους περί της Μείωσης των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμους του 2012 έως (Αρ. 2) του 2013.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως η Υπηρεσία εξέφρασε την πρόθεσή της, αφού λάβει τα σχόλια της ΕΥΚ, να εξετάσει το θέμα, για να αποφασιστεί κατά πόσο συντρέχουν λόγοι να υποβληθεί σχετική εισήγηση στον Υπουργό ΕΕΒΤ για παραπομπή του θέματος στον Γενικό Εισαγγελέα, για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν από την Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΥΚ αστικές ευθύνες για τυχόν ζημιά που υπέστη η ΕΥΚ εξαιτίας των πράξεων ή παραλείψεών τους.

ΠΗΓΗ: Energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!