Skip to main content
| Notaka

“Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ιράν – Στα 67,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent”.

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ιράν - Στα 67,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent

 

Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,35% στα 60,63 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη του νέου έτους το πετρέλαιο, το οποίο πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημά του από το 2014, δεχόμενο ώθηση από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν, καθώς και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να εξισοροπήσει την αγορά.
Ειδικότερα, περί τις 9:12 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,35% στα 60,63 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το αργό όσο και το Brent ανοίγουν το νέο έτος πάνω από τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.
«Η αυξανόμενες αναταραχές στο Ιράν έθεσαν τα θεμέλια για μία δυναμική αρχή το 2018», ανέφερε σε σημείωμά της σήμερα η Schork Report.
Ωστόσο, ακόμα και εξαιρουμένων των αναταραχών στο Ιράν, η ψυχολογία της αγοράς παραμένει θετική, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως και η οικονομική ανάπτυξη αντισταθμίζουν την επαναλειτουργία του αγωγού Forties και τη ομαλοποίηση στην παραγωγή της Λιβύης.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!