| Notaka |

“Πετρέλαιο: Διχασμένοι οι αναλυτές για τις τιμές το 2018 – Στα 59 δολ. το βαρέλι”.

Αποτέλεσμα εικόνας για BRENT OIL

Αντικρουόμενες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το 2018, καθώς το 2017 πλησιάζει στη λήξη του με τον «μαύρο χρυσό» να σημειώνει ράλι καθώς οι περικοπές του ΟΠΕΚ -σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη παγκόσμια ζήτηση- λειτουργούν υποστηρικτικά στην αγορά.

Σύμφωνα με το CNBC, το πετρέλαιο εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο μετά τα μέσα του 2015, υπερβαίνονται το ορόσημα των 60 δολ. ανά βαρέλι. Οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΠΕΚ προβλέπουν ότι η μείωση της προσφοράς θα παραμείνει σε ισχύ και ότι το παγκόσμια πλεόνασμα της προσφοράς θα εξαφανιστεί τελικά από την αγορά, ωστόσο, το outlook παρουσιάζει κάποια προβλήματα.

Οι αναλυτές δηλώνουν bullish όσον αφορά το πετρέλαιο κατά του πρώτο εξάμηνο του 2018. «Γνωρίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να δηλώνει την πρόθεση της να ιδιωτικοποιήσει μέρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco με μια αρχική δημόσια προσφορά που αναμένεται στα τέλη του 2018. Κατά συνέπεια, οι Σαουδάραβες θα έχουν ισχυρό κίνητρο να διατηρήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα πλησιάζοντας προς την πώληση.

Ο κίνδυνος για αυτό το outlook θα μπορούσε να γίνει εμφανής εάν η Ρωσία σταματήσει να συνεργάζεται, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα απόκλισης στην αποτελεσματικότητα των περικοπών.

Όσον αφορά το β΄εξάμηνο του έτους, το πετρέλαιο αναμένεται να υποχωρήσει έως το τέλος του 2018, πιθανότατα στα 58 με 61 δολ. ανά βαρέλι όσον αφορά το Brent. Πρώτα από όλα, εάν και όταν ολοκληρωθεί η πώληση της Saudi Aramco, οι Σαουδάραβες θα πρέπει να ασχοληθούν με την εγχώρια οικονομία τους, καθώς αυτές οι περικοπές έχουν επηρεάσει τους προϋπολογισμούς τους. Δεύτερον, αν και η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται, ο ρυθμός αύξησης του μεριδίου αγορά το 2018 στα τρέχοντα επίπεδα είναι υψηλός. Μόλις, η χώρα σταματήσει τις περικοπές στην παραγωγή, η αγορά θα πλημμυρίσει και πάλι.

Ένα κραχ δεν αναμένεται εντός του 2018, διότι η ζήτηση θα συνεχίσει να επιβραδύνεται καθ’ όλο το έτος και θα είναι ευρέως υποστηρικτική.Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNBC, το 2018 δεν αναμένονται εκπλήξεις, ενώ η τιμή-στόχος για το τέλος του 2018 διαμορφώνεται στα 59 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΠΗΓΗ: .bankwars

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!