Skip to main content
| Notaka

“Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ασφάλεια ενεργειακών υποδομών στην Αλβανία – Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής πρεσβείας”.

 

Το 4ο Εργαστήριο για την Ασφάλεια των Αγωγών φυσικού αερίου με θέμα: “Keep on the Safety path in Gas Sector and beyond” διοργανώθηκε την 1η Δεκεμβρίου από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Τιράνων, σε συνεργασία με τον ελληνικό όμιλο MANAGEMENT FORCE και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας.

Το Εργαστήριο, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, έλαβε τη μορφή ομάδας εργασίας με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Στόχος του Εργαστηρίου ήταν να αξιολογηθούν η πρόοδος και τα αποτελέσματα της μέχρι τούδε πορείας, ενώ παράλληλα να προγραμματισθούν οι μελλοντικές δράσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον των αρμόδιων υφυπουργών της αλβανικής κυβέρνησης κ.κ. Çinari και Aliko για περαιτέρω αξιοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας για την ασφάλεια και σε άλλους τομείς, όπως το πετρέλαιο και τα ορυχεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ελληνική διπλωματική αποστολή, προτεραιότητα της ηγεσίας του αλβανικού υπουργείου αποτελεί η ανάπτυξη ικανοτήτων και η καλλιέργεια κουλτούρας για την ασφάλεια στην Αλβανία, μέσα από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ενδεχομένως και μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πρεσβεία εκτιμά ότι τα εν λόγω εργαστήρια αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία προς δικτύωση και περαιτέρω αξιοποίηση, καθώς δεδομένου του ενδιαφέροντος της αλβανικής πλευράς για την θεματική της ασφάλειας, δημιουργούνται επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες παροχής μηχανικών μελετών και εκπαίδευσης στον τομέα της ασφάλειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 5ο κατά σειρά Εργαστήριο για την Ασφάλεια (5th ΤGPSW) προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2018.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!