Skip to main content
| Notaka

“Οι traders πετρελαίου «βλέπουν» στα 80 δολ. το brent το 2018”.

Οι traders πετρελαίου «βλέπουν» στα 80 δολ. το brent το 2018

 

Πάνω από 32.000 συμβάσεις δικαιωμάτων προτίμησης που παρέχουν στους traders το δικαίωμα να αγοράσουν το Brent στα 80 δολάρια για τον Ιούνιο του 2018 διαπραγματεύονται την τελευταία εβδομάδα
Οι traders πετρελαίου στοιχηματίζουν ολοένα και περισσότερο ότι το αργό πετρέλαιο Brent θα ανέβει στα 80 δολάρια το βαρέλι από τα μέσα του επόμενου έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του προετοιμάζονται για δεύτερο χρόνο περικοπών παραγωγής εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων.
Πάνω από 32.000 συμβάσεις δικαιωμάτων προτίμησης που παρέχουν στους traders το δικαίωμα να αγοράσουν το Brent στα 80 δολάρια για τον Ιούνιο του 2018 διαπραγματεύονται την τελευταία εβδομάδα, καθώς η αγορά κλονίστηκε από το κλείσιμο ενός μεγάλου αγωγού Βόρειας Θάλασσας.
Αυτό σύμφωνα με το Bloombreg ισοδυναμεί με 32 εκατομμύρια βαρέλια, με συνολικό κόστος περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Μια στις πέντε συμβάσεις Brent που διαπραγματεύονται την Πέμπτη ήταν αξίας 80 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICE Futures Europe.
Καθώς ο ΟΠΕΚ δεσμεύεται να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής μέχρι το 2018, οι «ταύροι» υποστηρίζουν ότι η συρρίκνωση των αποθεμάτων σημαίνει ότι οι τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού ενδέχεται να προκαλέσουν απότομες αυξήσεις των τιμών. 
Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εντάσεις ενισχύθηκαν μεταξύ των βασικών παραγωγών πετρελαίου, Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, παράλληλα με την πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα και τις συγκρούσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ και της ημιαυτόνομης κουρδικής περιοχής. 
Οι παράγοντες αυτοί τροφοδότησαν την αύξηση της αγοράς δικαιωμάτων προαίρεσης για την διασφάλιση κερδών από πιθανή άνοδο τιμών.
“Φαίνονται φτηνές με τα αποθέματα που εξακολουθούν να αντλούνται και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι να είναι υψηλοί”, δήλωσε ο Mark Maclean, διευθύνων σύμβουλος της Commodities Trading Corporation Ltd. στο Λονδίνο, ο οποίος συμβουλεύει για στρατηγικές αντιστάθμισης.
 “Υπάρχει ένα πολύ μικρό περιθώριο για σφάλματα το 2018, για να ανατραπεί η υπερκατανάλωση ή η ανεπαρκής παροχή. Προσθέστε γεωπολιτικό κίνδυνο και το εμπόριο δεν φαίνεται πολύ κακό. “
Το Νοέμβριο, οι όγκοι του Brent αξίας $ 80, $ 90 και $ 100 για το 2018 και το 2019 αυξήθηκαν με το πιο πολυσυζητημένο συμβόλαιο να είναι αυτό του Δεκεμβρίου 2018 των $ 100.
www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!