Skip to main content
| Notaka

“Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αποθεμάτων καυσίμων των ΗΠΑ”.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα μετά την έκπληξη της αύξησης των αποθεμάτων ραφιναρισμένων προϊόντων πετρελαίου των ΗΠΑ, κάτι που η αγορά το ερμήνευσε ως σημάδι μείωσης της ζήτησης.

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αποθεμάτων καυσίμων των ΗΠΑ

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα μετά την έκπληξη της αύξησης των αποθεμάτων ραφιναρισμένων προϊόντων πετρελαίου των ΗΠΑ, κάτι που η αγορά το ερμήνευσε ως σημάδι μείωσης της ζήτησης.

Τα συμβόλαια αργού Brent υποχωρούν κατά 48 σεντς στα 62,38 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 2% από την περασμένη Τετάρτη, ενώ το αργό πετρέλαιο WTI των ΗΠΑ κινείται κατά 46 σεντ στα 57,16 δολάρια το βαρέλι.

Με τις παγκόσμιες μετοχές να βρίσκονται υπό πίεση λόγω της πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και την αμερικανική αγορά ομολόγων να δείχνει ότι οι επενδυτές είναι προσεκτικοί σχετικά με τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη, τα βιομηχανικά εμπορεύματα όπως το αργό πετρέλαιο και ο χαλκός, χάνουν έδαφος αυτή την εβδομάδα.

Οι περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς που επεκτάθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλο το επόμενο έτος, βοήθησαν στην άνοδο των τιμών του Brent κατά περισσότερο από 40% από τον Ιούνιο. 

Οι τιμές ωστόσο δέχονται πίεση σήμερα μετά την έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τρίτη, η οποία έδειξε άνοδο των αποθεμάτων βενζίνης κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1 η Δεκεμβρίου και αύξηση των αποθεμάτων απόσταξης κατά 4,3 εκατ. βαρέλια.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να υπονομεύσει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να μειώσουν την προσφορά και να στηρίξουν τις τιμές είναι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, η οποία έχει αυξηθεί κατά 15% από τα μέσα του 2016 σε 9,68 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κοντά στα ίδια επίπεδα των κορυφαίων παραγωγών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας. ​

ΠΗΓΗ: iForex

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!