Skip to main content
| Notaka

“Λακκοτρύπης: Σημαντικό το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ”.

Στις προοπτικές του ενεργειακού τομέα και ιδιαίτερα στις έρευνες υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης χθες το βράδυ από τη Νέα Υόρκη

 

Στις προοπτικές του ενεργειακού τομέα και ιδιαίτερα στις έρευνες υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης χθες το βράδυ από τη Νέα Υόρκη, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο στις ΗΠΑ και το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου, με θέμα «Διερευνώντας διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο ή μέσω της Κύπρου». 

Αποτέλεσμα εικόνας για KYPROS

Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι συνολικά οι μέχρι στιγμής ανακαλύψεις ανεβάζουν το ποσό του αερίου στα δύο χιλιάδες δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm). Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, είπε, «το 2015 η Ευρώπη κατανάλωσε 420 bcm».

Είπε πως ενώ οι περισσότερες χώρες (πλην της Κύπρου) θα χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα για την εγχώρια κατανάλωση, το κυπριακό αέριο θα εξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος. «Είμαστε ακόμη στην αρχή», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.

«Σε 12 μήνες οι πολλές δραστηριότητες που θα συμβούν και στην Κύπρο και στις γύρω χώρες, θα μας δώσουν μια ξεκάθαρη ιδέα για τα κοιτάσματα που ελπίζουμε να βρεθούν», είπε, υπογραμμίζοντας ότι κατά την άποψή του οι καλύτερες ευκαιρίες για επενδύσεις στην περιοχή βρίσκονται στον τομέα της ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).

«Ακόμη και η Αφροδίτη απαιτεί επένδυση 2 δισεκατομμυρίων. Η δημιουργία αγωγού από την Αφροδίτη στην Αίγυπτο ή αλλού θα απαιτήσει επιπρόσθετη επένδυση ενός δισεκατομμυρίου», ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ελπιδοφόρος για τις προοπτικές στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από αμερικανικές εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!